Van de bestuurstafel... April 2018

woensdag 25 april 2018

Op de website zal van iedere bestuursvergadering een puntsgewijze samenvatting komen van de belangrijkste punten. Transparantie geldt daarbij als kernwaarde, waarbij wij op uw begrip rekenen dat niet alles wat besproken wordt de samenvatting haalt. Voor verdere toelichting kunt u meer informatie ophalen bij de voorzitter.

Het seizoen 2017/2018 nadert alweer het einde. Het 1e weet in de slotfase van de competitie toch nog mooie resultaten neer te zetten. Na winst op FC Klazienaveen en SV Bedum , werd helaas met 2-0 verloren SV Nieuwleusen. Maar gelukkig was dit eenmalig en wisten de mannen van John van ’t Westeinde en Richard Moes afgelopen weekend in de laatste paar minuten de 1-0 op het scorebord te zetten. Ook het 2e wist die dag te winnen, ook niet onbelangrijk. Vrouwen 1 maakte de dag compleet door met 1-7 te winnen van Hoogeveen. Het kampioenschap was een feit!! Het was FC Meppel-dag met een gouden randje!

Bij het naderen van het eind van het seizoen hoort ook de begroting voor het komend seizoen. Gezamenlijk lopen we de begroting door en wordt deze verder geoptimaliseerd. Ook de cijfers t/m maart worden bekeken en lopen gelijk aan de begroting. Onze penningmeester heeft de cijfers goed inzichtelijk.

Onlangs is de sponsorcommissie vernieuwd en verder uitgebreid. Tijdens de laatste bestuursvergadering hebben zij een presentatie gegeven wat hun plannen zijn voor de komende jaren. De commissie heeft de afgelopen periode vooral administratief alles inzichtelijk gemaakt.  Daarnaast hebben ze tijdens een klankbordsessie navraag gedaan bij de sponsoren waar de behoefte ligt bij de sponsoren en wat zij verwachten van FC Meppel. Belangrijk is dat de sponsoring wordt uitgebreid, maar ook dat er een doel aan wordt gehangen aan de binnengehaalde sponsorgelden.
De eerste sponsoractiviteit is de Club van 100. Deze is afgelopen zaterdag gepresteerd aan de leden. Met het oprichten van de Club van 100 willen we extra financiële armslag realiseren voor het ondersteunen van de vele activiteiten binnen FC Meppel.

FC Meppel en Alcides hebben gezamenlijk een gesprek gehad met de KNVB. Het gesprek is als positief ervaren. De KNVB geeft duidelijk aan dat we met de samenwerking begonnen zijn met de moeilijkste categorie (JO19), daar zijn we ons bewust van. Deze leeftijdsgroep heeft dan ook zeker onze aandacht.

Ook de samenwerking bij het vrouwen- en meidenvoetbal vraagt de aandacht. Er is sprake van een enorme toe- en doorstroom. Ws. zal er het volgend seizoen een MO19-3 en een vrouwen 3 komen. Op dit moment vallen MO11 en MO13 nog niet onder de samenwerking. Als bestuur staan we er achter dat alle leeftijdsgroepen worden samengevoegd.

Komende periode zal de bestuurskamer een makeover krijgen. Er is een werkgroep gevormd die gaat kijken naar de mogelijkheden die liggen binnen het budget.

Naast het Zomeravondvoetbal wat in de maand juni gepland staat, is op 13 en 14 juli een groot voetbaltoernooi georganiseerd, door de Stichting Sport Verbroedert, op onze velden. Dit zal veel mensen naar Sportpark Ezinge brengen. Voor FC Meppel is dit een mooie mogelijkheid om inkomsten te genereren voor onze vereniging. Natuurlijk moeten we die dag een beroep doen op onze vrijwilligers, maar samen maken we er weer een succesvolle dag van!

Voor vragen / opmerkingen kunt u terecht bij Hans ter Voorde, via voorzitter@fcmeppel.nl.