Van de bestuurstafel... Februari 2017

donderdag 9 februari 2017

Op de website zal van iedere bestuursvergadering een puntsgewijze samenvatting komen van de belangrijkste punten. Transparantie geldt daarbij als kernwaarde, waarbij wij op uw begrip rekenen dat niet alles wat besproken wordt de samenvatting haalt. Voor verdere toelichting kunt u meer informatie ophalen bij de voorzitter.

Op 24 januari is ons bestuurslid Accomodatiezaken, Hendrik Bosma, vader geworden van een prachtige zoon! Hendrik was om die reden niet op de laatste vergadering en gaf er de voorkeur aan tijd door te brengen met Harma en Floris! Hendrik en Harma, ook vanaf deze kant, van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon!
Ondanks deze bijzondere gebeurtenis heeft Hendrik veel werk verzet, samen met de vele vrijwilligers die onze club rijk is. Wie na de winterstop alweer bij het clubhuis is geweest, heeft gezien dat er in de afgelopen weken een prachtige overkapping is geplaatst. Daar zullen we de komende tijd met elkaar veel plezier aan beleven! Dank aan de groep vrijwilligers die daar 4 zaterdagen veel werk hebben verzet! Nu we bij FC Meppel zo’n prachtige overkapping hebben, wordt vanaf heden dan ook het roken voor de toegangsdeuren niet meer geaccepteerd.

Ook zijn de CV-ketels in de afgelopen periode vervangen voor twee hypermoderne Intergas CV-ketels. Door het vervangen van de oude ketels, realiseren we een lagere CO2 uitstoot en lagere stookkosten, waardoor er voordeel is voor het milieu en voor de portemonnee. Dat komt de clubkas weer ten goede!

Gelijk een mooi bruggetje naar de financiële cijfers. Tijdens de vergadering heeft de penningmeester het overzicht van het resultaat van dit seizoen t/m januari met de andere bestuursleden doorgenomen. Ieder bestuurslid beheert zijn eigen budget en neemt hier zijn verantwoordelijkheid in. We concluderen dat de cijfers mooi in lijn lopen van de begroting. Het is goed om als club te weten waar je staat en wat de mogelijkheden zijn. Maar we kijken natuurlijk ook vooruit, de begroting van 2017-2018 is dan ook in een eerste opzet alweer gereed!

Misschien heeft u er al wat over gelezen, maar in 2017-2018 staat er veel te veranderen wat betreft het pupillenvoetbal. Met de introductie van het nieuwe pupillenvoetbal wil de KNVB het dribbelen, schieten, samenspelen, scoren voor de kinderen en dus meer plezier voor onze jeugd stimuleren.
Vanaf het seizoen 2017/2018 voetballen pupillen onder 8 en onder 9 jaar in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, wedstrijden van 6 tegen 6. Spelen op een kleiner veld sluit volgens de KNVB beter aan op de belevingswereld van deze leeftijd. Vanaf het seizoen 2018/2019 starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen.
Bovenstaande heeft voor FC Meppel natuurlijk ook gevolgen. De komende tijd zullen we dan ook gaan gebruiken voor het inventariseren van de matrialen. Ook moeten we natuurlijk goed kijken naar de veldcapaciteit en de planning van de kleedkamers. Tevens heeft deze verandering in het pupillenvoetbal ook gevolgen voor het aantal trainers en leiders die we elk jaar nodig zijn.

Bij een vereniging is het belangrijk altijd vooruit te blijven kijken. Ons bestuurslid Technische zaken, Adriaan de Jonge, samen met het technisch kader, daarom alweer druk bezig met de voorbereidingen van het komende seizoen.
In de afgelopen periode heeft FC Meppel overeenstemming bereikt met de trainers Bernard Koning en Robert Knoll als hoofdtrainers voor de 1e selectie. FC Meppel kiest met deze trainers voor een duo dat uitstekend past bij de ambitie van de jonge en talentvolle spelersgroep.
Tevens hebben de voetbalverenigingen FC Meppel en Alcides de samenwerking met hoofdtrainer Bertus Laan van vrouwen 1 met een seizoen verlengd. Daarnaast is er met Alcides overeenstemming bereikt om de samenwerking met het vrouwen- en meidenvoetbal verder uit te breiden, volgend jaar zal dan ook MO19 hierin meedraaien.
De komende tijd zal er verder gekeken worden naar de invulling van de selectieteams bij de jeugd, waar vooral de JO19-1 extra aandacht zal vragen.

Voldoende ontwikkelingen binnen FC Meppel, waar wij altijd een paar extra handen bij kunnen gebruiken. Wilt u wat betekenen voor FC Meppel, laat het ons dan weten!

Voor vragen / opmerkingen kunt u terecht bij Hans ter Voorde, via voorzitter@fcmeppel.nl.