Van de bestuurstafel... Mei 2017

dinsdag 9 mei 2017

Op de website zal van iedere bestuursvergadering een puntsgewijze samenvatting komen van de belangrijkste punten. Transparantie geldt daarbij als kernwaarde, waarbij wij op uw begrip rekenen dat niet alles wat besproken wordt de samenvatting haalt. Voor verdere toelichting kunt u meer informatie ophalen bij de voorzitter.

Het voetbalseizoen nadert zijn einde. Bij de verschillende... leeftijdscategorieën en op alle niveaus worden zo aan het einde van het seizoen nog spannende wedstrijden gespeeld. Zo speelt het 2e komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd. Bij winst ontlopen ze de nacompetitie.
Voor JO17-1 begint komende zaterdag de nacompetitie al. De jongens zullen elke week vol voor de winst moeten gaan. Vooral voor onze vereniging is dit belangrijk, het zou mooi zijn als we ook ons MO17-1 weer op de hoofdklasse niveau kunnen laten voetballen.

Ook speelde MO13-1 afgelopen zaterdag de halve finale van de Bekercompetitie. Helaas wisten ze de wedstrijd niet in winst om te zetten. Desondanks hebben ze, door het bereiken van de halve finale, een topprestatie geleverd. We zijn als FC Meppel dan ook ontzettend trots op meiden!!

Tijdens de laatste bestuursvergadering komt de samenwerking tussen Alcides en FC Meppel bij de leeftijdscategorie JO19 uitgebreid aan bod. Afgelopen week is er bij beide verenigingen een informatieavond geweest voor de spelers. Bij beide verenigingen wordt deze stap als positief ervaren. De komende weken zullen de laatste dingen geregeld worden en zullen de puntjes op de i gezet worden. Hierbij worden we ondersteund door de KNVB. Prachtig gegeven is dat FC Meppel JO19-1 zich afgelopen zaterdag, na winst op koploper Victoria, de nacompetitie heeft weten te ontlopen. Hierdoor speelt ST FC Meppel-Alcides JO19-1 volgend jaar 4e divisie.

Samen met onze penningmeester lopen we de cijfers t/m april door. De kantineopbrengsten vallen dit jaar tegen en vallen dan ook lager uit dan begroot. Dit is te verklaren doordat, door de weersomstandigheden, er in januari en februari minder gevoetbald is dan vorige jaren. Tevens zijn er minder extra activiteiten georganiseerd dan vorige jaren.
Het innen van de contributie ligt daarentegen in lijn van de begroting. Hiervoor een compliment aan Gerben Hoeve, onze ledenadministratie, hij zorgt er voor dat al onze leden aan hun financiële plicht voldoen!
Tevens bekijken we met elkaar in concept de begroting voor volgend jaar. Deze zal op korte termijn definitief opgesteld worden door Albert-Jan.

Onlangs hebben we op de website kenbaar gemaakt dat we op zoek zijn naar een bestuurslid accomodatiezaken. Als bestuur zijn we verheugd te kunnen melden dat we iemand gevonden hebben die bereid is zich kandidaat te stellen voor deze functie.

Tot slot wil ik graag alle teams nog heel veel succes tijdens de laatste wedstrijden van het seizoen! Ben je al uitgespeeld, kom dan gezellig naar Sportpark Ezinge. De teams kunnen je steun goed gebruiken!

Voor vragen / opmerkingen kunt u terecht bij Hans ter Voorde, via voorzitter@fcmeppel.nl.