Björn Tuin komend seizoen trainer JO17-1

dinsdag 12 maart 2019

Volgend seizoen zal Björn Tuin de nieuwe trainer zijn bij JO17-1. Samen met assistent-trainer Wiebe de Jong zal hij voor de groep staan. FC Meppel is zeer blij met het aantrekken van deze jonge, talentvolle trainer. Hij stelt zichzelf even aan u voor:

Mijn naam is Björn Tuin, ik ben 22 jaar oud en woon in De Wijk. In diezelfde woonplaats ben ik ook begonnen met voetballen bij WIJC/VV Wacker. Vanaf de jongste jeugd tot en met het 1e elftal. Mede door veel blessureleed en mijn opleiding Sport en Bewegen op het CIOS in Heerenveen ben ik me steeds meer gaan richten op het trainersvak. Inmiddels ben ik ook geslaagd voor mijn TC3/UEFA C diploma.

Echter ben ik al vanaf mijn vijftiende – nog voor het CIOS - begonnen met het geven van trainingen. Dat was eerst voornamelijk nog één keer per week een team trainen en af en toe eens een (zaal)training geven en/of overnemen. In de zomer van 2013 werd mij gevraagd of ik de E1 (11-1) wilde trainen bij WIJC. Daar hoefde ik uiteraard niet lang over na te denken! In totaal heb ik met ook nog twee seizoen de D1 (13-1) en 2 seizoenen de C1 (15-1) vijf jaar een vast team gehad bij WIJC op 1e klasse niveau.

Gaandeweg het seizoen 2017/2018 merkte ik dat het tijd was voor een volgende stap. Die vervolgstap heb ik afgelopen zomer gemaakt naar Heerenveense Boys C1 (15-1), dat uitkomt in de 3e divisie. Daar heb ik tot op heden geen moment spijt van gehad! Een grote vereniging met veel talentvolle spelers en maar liefst zeven(!) onder 15-teams. De optie lag er om nog een seizoen in Heerenveen te blijven, maar ik heb hier uiteindelijk niet voor gekozen. Ik was op zoek naar een club iets meer in de buurt van mijn woonplaats, zodat ik het in de toekomst wat beter kan combineren met mijn werk bij The Athlete’s Foot (voorheen COACH) in Hoogeveen. Ook wilde ik graag een leeftijdscategorie omhoog, maar wel op hoofdklasse of divisie niveau actief blijven. De gesprekken met FC Meppel zijn mij erg goed bevallen en ik merk aan alles dat de club ambitie heeft. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kans krijg om de 17-1 (B1) te gaan trainen bij FC Meppel!