Clubhuis / accomodatie


  • 1/2
  • 2/2

De thuisbasis van onze club staat op sportpark Ezinge. FC Meppel beschikt over een groot clubhuis, een ruim kleedgebouw met twaalf kleedkamers, een verzorgingskamer, een teamruimte voor o.a. wedstrijdbesprekingen. Naast de tribune en het omroepgebouw langs het hoofdveld beschikken we over één kunstgrasveld, drie natuurgrasvelden en een oefenhoek. 

Reguliere openingstijden clubhuis FC Meppel
Op aanvraag is het mogelijk dat het clubhuis ook op een dinsdag of woensdagavond open is.
Vraag dit op tijd (het liefst een week van te voren) aan via clubhuis@fcmeppel.nl zodat we bezetting kunnen regelen.

Dag

Openingstijden

Maandag

Regulier gesloten

Dinsdag

Op aanvraag (minimaal een week van te voren) open

Woensdag

Op aanvraag (minimaal een week van te voren) open

Donderdag

18.30 - 23.55 uur

Vrijdag

Regulier gesloten, Incidenteel geopend met 35+ of 45+
voetbal of andere activiteiten.

Gehele zaterdag

08.00 - 19.00 uur

1e ochtenddienst

07.30 - 10.30 uur

2e ochtenddienst

10.30 - 13.00 uur

1e middagdienst

13.00 - 16.00 uur

2e middagdienst

16.00 - 19.00 uur


Clubhuiscommissie

FC Meppel heeft een clubhuis commissie, dit betekent dat het beheer/ organisatie van ons clubhuis wordt gedaan door meerdere mensen.  De clubhuiscommissie valt bestuurlijk direct onder de post accommodatiezaken. Bestuurslid accommodatiezaken is Emil Koster.

Erik Kamperbeek
Clubhuisplanning
Mail

Marita Kerssies
HACCP, veiligheid en schoonmaak
Mail

Peter Rengeling
Inkoop en bestellingen
Mail

Arend Tien
Voorraadbeheer en onderhoud
Mail

Barmedewerkers

FC Meppel heeft veel vrijwilligers die wekelijks en/of maandelijks bardiensten op zich nemen. Lijkt het je leuk om ook bardiensten te draaien? Neem contact op met Emil Koster via clubhuis@fcmeppel.nl. Onbevoegden mogen niet achter de bar tijdens de openingstijden van het clubhuis. De barmedewerkers hebben de bevoegdheid om mensen die ongewenst gedrag vertonen uit het clubhuis te verwijderen en van het terras te weren of om ze te verzoeken het terrein van FC Meppel te verlaten.

Onze barmedewerkers staan hier in hun vrije tijd. Behandel ze met respect!

Alcoholbeleid FC Meppel

Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende dranken te gebruiken op het terrein van de vereniging FC Meppel. Alcoholhoudende dranken mogen alleen in het clubhuis of op het terras worden gedronken. Tijdens officiële wedstrijden van de KNVB is het verboden met glas buiten op het terras te drinken. Er mag geen alcohol worden gedronken door personen die jonger zijn dan 18 jaar. Om te voorkomen dat personen met meer dan het toegestane promillage alcohol aan het verkeer deelnemen, kan de verstrekking van alcoholhoudende drank worden geweigerd.

Vanuit het oogpunt van na te streven alcoholmatiging wordt alcoholvrije drank goedkoper aangeboden dan alcoholhoudende drank. Alcoholische dranken worden op zaterdagen vanaf 13.00uur verstrekt.

Huisregels clubhuis FC Meppel

Personen die agressie of ander normafwijkend gedrag vertonen, kunnen uit het clubhuis en/of buiten het terrein van FC Meppel worden gezet.  Het clubhuis mag niet op voetbalschoenen worden betreden. Wij behandelen elkaar ook voor en na de wedstrijd met respect (fair play-policy). Er mogen geen tassen worden meegenomen in het clubhuis. Hiervoor is voor de ingang een rek geplaats. Het clubhuis is rookvrij. De vensterbank of tafel wordt niet gebruikt om op te zitten.

Wegens veiligheidsredenen is het niet toegestaan om zonder toestemming in de keuken of achter de bar te komen.

Kleedgebouw

Teams dienen na afloop van de wedstrijden en trainingen de kleedkamers bezemschoon achter te laten en zoveel mogelijk op te ruimen. Van de teams mag worden verwacht dat ze ook de kleedkamers van de tegenstanders controleren en, indien nodig, bezemschoon achterlaten en opruimen. De ranja en thee treetjes worden na afloop van de wedstrijd weer ingeleverd aan de bar.

Reserveren ruimte in het clubhuis tijdens openingstijden

Kadervergaderingen, inloopavonden, ouderavonden etc. kunnen plaatsvinden in de bestuurskamer, ontvangstruimte, (voorheen wedstrijdbureau), de bespreekruimte in het kleedgebouw of het achterste gedeelte van het clubhuis (bijvoorbeeld indien men gebruik wenst te maken van de beamer). Deze activiteiten kunnen uitsluitend doorgang vinden na schriftelijk akkoord van de clubhuiscommissie. Het is verstandig tijdig ( 1 a 2 weken van te voren) te reserveren.

Er kunnen meerdere activiteiten zoals hierboven omschreven tegelijk plaatsvinden dankzij de verschillende ruimtes.

De clubhuiscommissie zal, afhankelijk van het soort activiteit, een ruimte toewijzen.

Tijdens ouderavonden zal FC Meppel het eerste kopje koffie geheel kosteloos aanbieden. Alle overige drankjes dienen te worden betaald, tenzij van tevoren nadrukkelijk iets anders is overeengekomen en schriftelijk bevestigd door de clubhuiscommissie.

Gebruik maken van het clubhuis FC Meppel buiten openingstijden

Dit zijn activiteiten waarbij extra vrijwilligers geregeld dienen te worden en zijn vaak activiteiten met speciale wensen. Deze activiteiten dienen minimaal 4 a 6 weken van tevoren worden aangevraagd bij de clubhuiscommissie via clubhuis@fcmeppel.nl t.a.v. Emil Koster.

Het clubhuis wordt enkel verhuurd worden aan leden van FC Meppel indien de activiteit sport gerelateerd is.

Eigen consumpties zijn niet toegestaan tijdens de verhuur van het clubhuis. Er is een verplichte afname van dranken bij FC Meppel bij verhuur van het clubhuis. Bestaande regels van het clubhuis zijn te allen tijde geldig. Wanneer er spullen of delen van het clubhuis stuk gaan of beschadigd raken zullen de kosten worden verhaald op de huurder. De huurder helpt na afloop met het schoonmaken van het clubhuis.

Uitzonderingen m.b.t. gebruik clubhuis buiten openingstijden

Onderstaande bijeenkomsten behoeven niet aan de voorwaarde van minimaal 4 a 6 weken van tevoren aanvragen te voldoen.

  • Spoedoverleg en calamiteiten. Het verantwoordelijke bestuurslid bepaalt of een bijeenkomst aan deze voorwaarden voldoet.
  • Activiteiten waarbij derden (bijvoorbeeld PEC Zwolle of de KNVB) zijn uitgenodigd die uitsluitend op een dag kunnen dat het clubhuis is gesloten.
  • Bij het behalen van kampioenschappen, periodetitels of nacompetities kan worden besloten dat het clubhuis langer open blijft op zaterdagen dat deze worden behaald. De clubhuiscommissie dient dan wel van tevoren te weten of dit de betreffende zaterdag tot de mogelijkheden behoort zodat er met de planning rekening gehouden kan worden. De clubhuiscommissie bepaalt hoe lang het clubhuis extra openblijft.

Voorbereiding nieuwe seizoen

De clubhuiscommissie en het verantwoordelijke bestuurslid zullen jaarlijks uiterlijk 1 juni via de website communiceren wanneer het clubhuis in het nieuwe seizoen open gaat.

Doel is om de eerste zaterdag dat de (beker) competities starten ‘officieel’ open te gaan. Uitsluitend na overleg en schriftelijk akkoord van de clubhuis commissie is het mogelijk dat het clubhuis op een eerder tijdstip open gaat.