Ereleden


FC Meppel kent 12 ereleden, waarvan er twee tot erevoorzitter zijn benoemd. Henk van Oosten werd in 1937 als eerste erelid benoemt, Jan Fledderus in 2010 (vooralsnog) als laatste. Hieronder alle ereleden en in welk jaar ze zijn benoemd, en wat een ieder voor de club betekend heeft.

1937 - Henk van Oosten

Hij was de eerste secretaris van MJV (nu FC Meppel) in 1930, vanaf de oprichting. Hij verhuisde in 1937 en werd bij zijn afscheid benoemd tot het eerste erelid van de vereniging.

 

 

 

1945 - Cees Korten (erevoorzitter)

Cees Korten was de eerste voorzitter en medeoprichter van MJV. Hij zou 15 jaar als voorzitter aanblijven en werd bij zijn afscheid in 1945 erelid en erevoorzitter. Hij was grondlegger van de club, zorgde voor een goede organisatie in samenwerking met de andere bestuursleden. Niet te vergelijken met de situatie op dit moment, maar hij genoot veel aanzien binnen de club.

 

 

1945 - Willem Scheper

Hij was de eerste penningmeester van MJV, van 1930 tot 1945. Dhr. Scheper nam gelijktijdig afscheid met voorzitter Korten, de vereniging benoemde hem tot erelid, hij bleef nog jaren actief in de elftalcommissie.

 

 

 

1954 - Henk Eleveld

Verdienstelijk speler van het eerste elftal en redacteur van het MJV Nieuws (wat later het FC-journaal werd), geen bestuursfunctie, wel ontzettend veel werk achter de schermen. Door zijn werk verhuisd en in 1954 bij zijn afscheid benoemd tot erelid van MJV. Meneer Eleveld keerde later terug naar Meppel en maakte zich verdienstelijk als opnieuw FC Journaal redacteur en organisatie feestavonden. Ook schreef hij het clublied, wat nog steeds uitbundig wordt meegezongen.

 

1967 - Frans Vos

Werd in 1945 de opvolger van Cees Korten, als voorzitter en bleef dat tot 1953. Daarna bekleedde hij diverse functie, waaronder in de technische commissie.

 

 

 

1969 - Roelof ter Heide

Penningmeester van 1945-1969. Bij zijn afscheid uit het bestuur werd hij terecht erelid van FC Meppel. Hij speelde jarenlang in het eerste elftal, was een uitstekend penningmeester en bestuurder en na zijn periode in het bestuur was hij nog jarenlang betrokken bij het clubhuis, bij de bouw en organisatie in 1974 en  nog jaren lang op financieel gebied, samen met Henk Troost.
Erelid Roelof ter Heide is overleden op 12 april 2016.

 

1975 - Bertus Schut

Hij was onze secretaris van 1938 tot 1961, werd toen voorzitter tot 1964, was van grote betekenis voor FC Meppel. Na zijn bestuurlijke periode was hij jarenlang actief voor de jeugdafdeling en de KNVB, verzorgde het archief tientallen jaren en uit dit archief kunnen wij nog steeds informatie halen. Schreef twee jubileumboeken over FC Meppel. Overleden in 2010, maar hij heeft de zo gewenste promotie naar de eerste klasse nog meegemaakt.

 

1980 - Henk Troost

Hij zat nooit in het bestuur, maar was jarenlang lid van de elftalcommissie en kende zijn bekendste periode bij de nieuwbouw en beheer van het clubhuis. Hij was van 1974 tot 1980 clubhuisbeheerder, met zijn vrouw en volgde zijn FC Meppel nog jaren o.a. middels het kaarten en de bezoeken aan de thuiswedstrijden. Gevleugelde uitspraak in het clubhuis: "even een bakkie Troost halen."

 

 

1980 - Andries Hagedoorn

Was jarenlang bestuurslid van FC Meppel en lid van de elftalcommissie, samen met zijn voetbalvriend Bernard van der Woude. Zijn grote liefde was de jeugdafdeling, hij was één van de grondleggers van de huidige jeugdafdeling. Rustige man, later werd een jeugdtoernooi naar hem vernoemd.

 

 

1989 - Arent Meijer

Hij was voorzitter van FC Meppel van 1964 tot 1989, bij zijn afscheid benoemd tot erevoorzitter. Dhr. Meijer heeft enorme verdiensten gehad voor de vereniging, bleef ook nadat hij als bestuurslid was gestopt actief voor zijn vereniging, in o.a. de  clubhuisorganisatie en bij evenementen.

 

 

 

1999 - Peter Smit

Was jarenlang bestuurslid van FC Meppel, met de nadruk op de jeugd, was jeugdtrainer, kaderlid en jarenlang leider van het eerste. Heeft voor met name de jeugd heel veel gedaan, maar ook voor FC Meppel in het algemeen, nu nog actief in de klussenploeg.
Vanuit de jeugdcommissie belast met toernooien en evenementen. Heeft bijgedragen aan het tot stand komen van de huidige jeugdafdeling, is van groot belang geweest.

 

2010 - Jan Fledderus

Was secretaris van 1973-1980 en later bestuurslid van 2006-2010, In de tussenliggende periode actief in het jeugdbestuur, als voorzitter en secretaris, maar ook als trainer en jeugdleider. Hij is al vanaf 1973 actief voor FC Meppel in veel functies, vanaf 1993 tot 2015 beheerder van het clubhuis, stopte in 2010 met het voetbalgebeuren. Erelid geworden op de dag van zijn vijftigjarig lidmaatschap; 29 november 2010. Koninklijk onderscheiden door burgemeester Jan Westmaas op 27 november 2015.