De Griffioen - FC Meppel

woensdag 13 maart 2019
  • 1/2
  • 2/2

FC Meppel trok afgelopen zaterdag naar Oosterwolde voor de wedstrijd tegen De Griffioen. De heenwedstrijd thuis werd redelijk kansloos met 2-5 verloren. Aanvoerder Jos Fidom was afwezig. Zodoende was er weer een basisplek voor Pim ter Voorde.

Op een zeer regenachtig en toch wel troosteloos sportpark begon FC Meppel zwak aan de wedstrijd en de eerste aanval van de thuisploeg leverde ook al direct een doelpunt op. Na weifelend optreden in de verdediging bij een voorzet, kon spits Robbin Wagenaar de 1-0 binnen tikken. Een volgende tegenvaller was het uitvallen van centrumverdediger Niels Eemstra. De weer herstelde Wiebe de Jong verving hem al na 15 min. Daarna herstelden de Groen-Witten zich en trokken de wedstrijd naar zich toe. Dit leverde enkele mogelijkheden op voor het doel van de ploeg uit Oosterwolde. Na een schitterende pass van Bas Kaldenberg wist Hans Mansveld in de 30e minuut op schitterende wijze de bal over de keeper te stiften en de 1-1 op het scorebord te krijgen. De Griffioen bleef gevaarlijk in uitbraken. Dit leidde niet tot meer doelpunten en 1-1 was ook de ruststand. Op een nauwelijks nog bespeelbaar veld startte FC Meppel sterker aan de tweede helft en was de gevaarlijker ploeg. Hierbij werd het probleem van de afgelopen paar maanden zichtbaar. De scherpte ontbreekt bij de mensen die de doelpunten moeten maken en zo kwamen de bezoekers maar niet op de op dat moment verdiende voorsprong. Bas Kaldenberg raakte met een schitterende knal nog het aluminium. De bal wilde er niet in. En een voetbalwet is dat hij dan aan de andere kant valt. Dit gebeurde dan ook in de 89e minuut, toen Rik Beens een voorzet van de linkerkant ongelukkig in eigen doel werkte. Zo bleven de punten onverdiend in Oosterwolde en is De Griffioen de tweede ploeg die dit seizoen 6 punten pakt van ons vlaggenschip . Komende week wacht de belangrijke derby tegen DESZ. Doordat de andere uitslagen gunstig uitvielen voor FC Meppel, staat de ploeg op een zesde plek, maar doet bij winst op de Sluzigers en winst in de in te halen wedstrijd (laatste 22 minuten) tegen De Weide (gepland op 4 mei) nog steeds mee voor plek 2 en 3.

Opstelling: Koch; Beens; Eemstra (De Jong); de Kam; van Dijk; Kaldenberg; Lanting; Mansveld (van Es); ter Voorde (Meijer); E. Kwant; J. Kwant