FC Meppel blijft ook zonder competitie met plezier presteren

donderdag 12 november 2020

Al meer dan een half jaar wordt ons land in de greep gehouden door corona. Ook het amateurvoetbal wordt erdoor getroffen en zorgt voor veel hoofdbrekens bij verenigingen. Dilemma’s als gezondheid, veiligheid, financiën, niet kunnen trainen en/of wedstrijden spelen zijn ook items waar FC Meppel mee te maken heeft. FC Meppel zou echter FC Meppel niet zijn als we niet samen de schouders eronder zouden zetten.

Na de eerste periode zonder voetbal in maart/april/mei hebben we meteen gezamenlijk ervoor gezorgd dat alle jeugdleden weer konden trainen toen dat mocht. In die periode zijn we ook druk geweest met de teamindeling en invulling van het kader voor het seizoen 2020/2021. Vol gas begonnen we in augustus met de voorbereiding op een nieuw seizoen, maar na enkele wedstrijden is ook deze competitie ruw onderbroken. Gelukkig bleef het voor alle jeugdleden mogelijk om met restricties te blijven trainen. Onder aanvoering van onze geweldige jeugdtrainers met ondersteuning van het technisch hart, het bestuur, vele ouders en uiteraard onze jeugdspelers zelf traint de gehele jeugdafdeling van FC Meppel (minidivisie t/m JO19)met dezelfde frequentie en intensiteit als voorheen.

Ook de Voetbalschool op vrijdagmiddag en de Voetbal2daagse in de Zomervakantie en de Herfstvakantie hebben doorgang kunnen vinden bij FC Meppel door de inzet van de trainers. De Voetbalschool kende met 86 deelnemers een record aantal voetballers die extra aan hun techniek werken. De cyclus van voorjaar 2020 werd onderbroken in maart, maar is in september verder gegaan en heeft op 13 november de laatste training. Met activiteiten als straatvoetbal, toernooivormen en reguliere techniektrainingen blijft de Voetbalschool uitdagend voor alle jeugdvoetballers van 6 t/m 13 jaar!!!!

De Voetbal2daagse in de zomer was een groot succes en bood 160 kinderen die normaliter met vakantie gingen een welkome sportieve afleiding. Ook in de Herfstvakantie waren er weer ruim 90 kinderen die twee leerzame dagen beleefd hebben. De kantine mocht in oktober niet meer gebruikt worden, maar in de buitenlucht lunchen met 90 kinderen en 15 trainers is net zo gezellig en weerhoudt ons niet zulke fantastische activiteiten te organiseren. Natuurlijk missen wij de aanwezigheid, het enthousiasme en de ondersteuning van ouders langs en binnen de lijnen, maar hun ondersteuning op afstand door het naleven van de regels, het halen/brengen, verlenen van hand en- spandiensten zijn zo belangrijk.

Ondanks dat er vanaf begin oktober geen competitie meer gespeeld mag worden organiseren we op de zaterdag al enkele weken een wedstrijdprogramma voor de O7 t/m O12. Daarbij is er elke zaterdag een wedstrijd of toernooivorm voor elk team, dan wel meerdere teams onderling. Zo bieden we tot de winterstop een gevarieerd programma waardoor de kinderen ook op de zaterdag kunnen sporten, het wedstrijdelement behouden, zich technisch kunnen blijven ontplooien, sociaal emotioneel blijven ontwikkelen en niet te vergeten gezonde activiteiten blijven uitvoeren!

Voor de oudere jeugd geldt dit uiteraard ook en zij spelen voornamelijk oefenduels onderling. Zo blijft FC Meppel ook zonder competitie te spelen met PLEZIER PRESTEREN! Laten we ook de komende periode met elkaar ervoor zorgen dat in ieder geval onze jeugd zo normaal mogelijk kan sporten. Zij vormen de toekomst van onze prachtige club waar we hopelijk snel weer allemaal elkaar kunnen ontmoeten!

Met sportgroet,

Dirk Jan van der Meulen
HJO FC Meppel