FC Meppel – DZOH

donderdag 14 februari 2019

Afgelopen zaterdag speelde FC Meppel haar thuiswedstrijd tegen DZOH. De heenwedstrijd aan het begin van het seizoen ging met 2-1 verloren, tegen de ploeg van Martin Drent. En zeker na de gevoelige nederlaag een week eerder tegen VEV’67 stond er echt wat op het spel voor de ploeg van Arjen Plessen. Bij verlies zou FC Meppel in de middenmoot komen te staan en bij winst zou het weer in de subtop komen.

Door een blessure van Emiel Kwant stond zijn broertje Juules in de voorhoede deze wedstrijd, met naast zich routinier en aanvoerder Jos Fidom. Ook stond Wiebe de Jong voor het eerst sinds lange tijd weer in het centrum van de verdediging.  Door de sterke wind waren de omstandigheden moeilijk en was van goed voetbal van beide kanten geen sprake. FC Meppel kon beter met de omstandigheden omgaan en had het betere van het spel in de eerste helft. Het was youngster Juules Kwant die het gevaarlijks was en na een mooie aanval via Fidom en De Kam, kwam hij alleen voor de doelman van de ploeg uit Emmen. In plaats van opzij leggen, ging hij voor eigen succes en helaas redde de doelman knap. Aan de andere kant had doelman Koch weinig te doen en kon zijn klasse alleen laten zien bij een afstandsschot. Het was in zijn algemeen zeer pover wat de ploeg van Drent liet zien en hun plek op de ranglijst laat ook zien dat ze daar terecht staan. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft had FC Meppel de wind in de rug en wist hiermee goed om te gaan. Vlak na rust bracht doelman Koch de bal snel en ver in het veld bij de jongste Kwant. Deze wist twee man te passeren en knap binnen te schieten. Meppel stond op een terechte voorsprong, door de beste en tevens jongste man op het veld. Daarna had de ploeg van Plessen nog enkele kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar ook de ingebrachte Rense van Dijk en Rick Meijer hadden het vizier niet op scherp deze middag. DZOH kon hier geen enkele uitgespeelde kans tegenover zetten en zo eindigde de wedstrijd in een krappe, maar dik verdiende 1-0 winst voor FC Meppel. Matchwinner Juules Kwant straalde terecht daarna voor de camera’s van RTV Drenthe. Een hele belangrijke winst dus. De ploeg klimt naar de vierde plek. Komende week wacht de derby in en tegen vv De Weide. Wellicht weten veel FC Meppel supporters de weg dan te vinden naar Hoogeveen.

Opstelling: Koch, Holtman, Eemstra; De Jong; Beens, Van Es (de Vries), Lanting, Kaldenberg, Fidom (Meijer), J. Kwant en de Kam