FC Meppel-G.V. Groen Geel 2-0

maandag 25 september 2017

FC Meppel heeft de eerste competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Op ons eigen sportpark werd het Groningse Groen Geel met 2-0 verslagen door doelpunten van Rik Beens en Emiel Kwant. Het was een gelukkige overwinning, waarbij de doelpunten pas in de laatste paar minuten vielen.

In de eerste helft werd er van beide kanten slordig gevoetbald. Voor het doel gebeurde er nauwelijks iets en de aanwezige toeschouwers genoten zeker van de zon, maar niet van wat er op de mat werd neergelegd. Zelfs de op de tribune aanwezige Ron Jans, zijn zoon Luuk speelt bij de tegenstander, kon de spelers niet tot meer daden bewegen. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft bracht ons trainersduo Koning/Knoll Meijer voor Bakker. het was echter Groen Geel die het beste van het spel kreeg en de (oud) studentenploeg uit het noorden creëerde de beste kansen. Het was aan de uitstekend en scherp keepende Stijn Koch te danken, dat het 0-0 bleef. Iedereen had zich al neergelegd bij een gelijkspel, tot Rik Beens in de 90e minuut mee naar voren ging en uit een scrimmage in de rebound keeper Vogel kansloos liet. Vervolgens scoorde een minuut later voorhoedespeler Emiel Kwant na een mooie actie met een geplaatst schot in de benedenhoek nog de bevrijdende 2-0 en de eerste overwinning was een feit. Na afloop werd de overwinning in een prachtige en gezellige nieuwe kantine goed gevierd. De muziek van DJ Ferry Fledderus en het vaatje van onze  Abraham geworden technisch manager Abe Wolting droegen hier zeker aan bij. Komende zaterdag gaan we op bezoek bij het sterke Bedum. Net zoals het tweede, die ook naar Noord-Groningen moeten. De gezamenlijke bus vertrekt om 10.15 al. Mocht u onze mannen deze dag willen aanmoedigen, bent u van harte uitgenodigd. Opgave via elftalleider Stefan Sijbom (06-46854951/stefan@sijbom.com)