FC Meppel JO11/1 overtuigend door naar volgende bekerronde

vrijdag 22 september 2017

FC Meppel JO11/1 heeft zich overtuigend geplaatst voor de knock-out fase van de beker. Het won in de poule alle drie duels van SC Rouveen, Staphorst en MSC.

Het eerste duel bij SC Rouveen was al snel beslist want de jongens hadden na een zomerstop zonder wedstrijden klaarblijkelijk weer heel veel zin om te voetballen. Binnen 20 minuten stond het 0-6 voor FC Meppel, dat na de pauze iets slordiger acteerde. Uiteindelijk werd het 2-8 voor de brigade van Abe Wolting en Dirk Jan vd Meulen. Het tweede duel op het prachtige hoofdveld van Staphorst was spannender. De geel-blauwen hadden defensief de zaakjes goed op orde en beschikten met keepster Noa over een uitstekende doelvrouw. Zij wist heel wat ballen tegen te houden, maar kon ook niet voorkomen dat het bij rust 0-2 stond. Na de pauze scoorde FC Meppel wat makkelijker en werd het verschil alsnog gemaakt met 2-7. Het laatste pouleduel met MSC betekende de eerste thuiswedstrijd voor de groen-witten. MSC, dat ook alle twee duels gewonnen had, bood prima tegenstand. Waar FC Meppel altijd opbouwt van achteruit, kozen de zwart-witten immer voor de verre uittrap van de keeper. FC Meppel wist deze steeds goed op te vangen en kwam van daaruit tot vele aanvallen. Het leverde in de eerste helft mooie goals op van Noah, Keye en Daan. De 3-0 ruststand werd al snel gevolgd door een vroege 4-0 in de tweede helft waarna het publiek er eens goed voor ging zitten. MSC bleef er echter goed voor knokken en ondanks een paar keer paal en lat wist de thuisploeg niet meer te scoren. De hardwerkende bezoekers kregen vlak voor tijd hun verdiende eretreffer waardoor de einduitslag in deze onderhoudende derby 4-1 was. FC Meppel JO11/1 ging dus met 9 punten uit drie duels in de koker voor de loting voor de volgende ronde. Zaterdag wacht Emmen op Sportpark Ezinge voor het eerste competitieduel in de eerste klasse! Bjarn, Twan, Ryan, Ivan, Keye, Teun, Noah, Bonne en Daan zijn er klaar voor!