FC Meppel pakt verdient punt tegen koploper Pelikaan S

maandag 12 februari 2018

Afgelopen zaterdag speelde ons vlaggenschip de thuiswedstrijd tegen koploper Pelikaan S. Uit werd kansloos met 5-0 verloren en het team uit Oostwold had zich in de winterstop daarnaast ook nog versterkt met voormalig profspeler Sergio van Dijk (ex-FC Groningen). Op papier waren de bezoekers duidelijk favoriet. Het trainersduo Moes/Westeinde had in haar plan vooraf aangegeven dat er met veel strijd wat te halen zou zijn vandaag.

Op het prima bespeelbare hoofdveld werd dit in de eerste helft ook gebracht. Meppel was de gevaarlijkste ploeg en met veel strijd en passie werd de tegenstander onder druk gezet en dit leverde  een aantal mogelijkheden op via Emiel Kwant, Rick Meijer en Nick Smilde. Pelikaan S kon hier weinig tegenover stellen en de razendsnelle Max de Boom werd door Dave Knipmeijer prima onder controle gehouden. En als hij er een keer toch langs was, stond de nieuwe laatste man Niels Eemstra er voor de rugdekking. Met 0-0 gingen beide ploegen aan de thee. De goede lijn van de eerste helft werd door FC Meppel in de tweede helft voorgezet en de druk op het doel van de ploeg uit Oostwold, waar de titel het enige is wat telt dit seizoen, werd steeds groter. Een mooie en harde vrije trap van Maarten van Olphen werd ternauwernood door de keeper met de knie uit het doel gehouden en ook invaller Hans Mansveld en Emiel Kwant wisten een twee tegen één situatie niet in een doelpunt om te zetten. Zo bleef het lang nul tegen nul. In de 73e minuut kwamen de bezoekers tegen de verhouding  in op een voorsprong door een schot in de korte hoek van Hochaj. Pelikaan S kreeg vanaf dat moment het betere van het spel, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Met Khieroe in de ploeg zette onze groen-witten aan voor een slotoffensief en in blessuretijd werd een diepe bal op Hans Mansveld schitterend op de pantoffel genomen en verdween de bal in de lange hoek achter de geslagen keeper. De dik verdiende gelijkmaker was een feit. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Schulte uit Nieuw-Schoonebeek af en stond een 1-1 eindstand op het scorebord. Vooraf was getekend voor een punt, na afloop was er bij de staf en de ploeg het besef dat er toch meer had ingezeten vandaag. Belangrijk is dat er zelfvertrouwen getankt is door het team van de mannen Moes en Van ‘t Westeinde. Hopelijk wordt dit meegenomen in de komende uitwedstrijden tegen Omlandia en Drenthina. Om uit de degradatiezorgen te komen zijn overwinningen noodzakelijk.