FC Meppel pakt winst tegen De Weide (met video's)

maandag 1 oktober 2018

Afgelopen zaterdag speelde FC Meppel de derby thuis tegen v.v. de Weide. Beide ploegen hadden de eerste competitiewedstrijd niet gewonnen en dus was een goed resultaat gewenst vandaag. De ploeg van trainer Arjen Plessen moest behoorlijk puzzelen met zijn opstelling, want 5 spelers uit de selectie zijn (langdurig) geblesseerd en op het laatst haakte doelman Stijn Koch ook nog af met een liesblessure. Sander van der Belt verving hem.

FC Meppel begin sterk aan de wedstrijd en zette de groen-witten uit Hoogeveen direct onder druk. Dit resulteerde in de 7e minuut al in een 1-0 voorsprong door  het eerste competitiedoelpunt dit seizoen van Pim ter Voorde. Het prima voorbereidende werk was van Emiel Kwant. Daarna nam de Weide het initiatief over. Uit een corner in de 26eminuut kopte Koen Holtman echter fraai de 2-0 binnen. Zijn eerste doelpunt in het shirt van FC Meppel. Vlak voor rust kwamen de Hoogeveeners op 2-1 door een treffer van Muysson, die voor de eerste keer de verder prima keepende Van der Belt wist te passeren. Dat was ook de ruststand. De tweede helft zorgde voor spektakel. Beide ploegen speelden meer op de aanval en FC Meppel had een aantal kansen op de 3-1 voorsprong via aanvoerder Jos Fidom (lat) en Pim ter Voorde. Aan de andere kant trof Benjamins de paal en na een uur kwam de ploeg uit Hoogeveen op 2-2 via een kopbal uit een corner. FC Meppel trok opnieuw ten aanval en dit leverde in de 75e minuut de verdiende voorsprong op via invaller Bjorn Lefferts, die net als tegen DZOH uit, weer een belangrijke treffer maakte. Een kleine tien minuten laten kwamen de bezoekers toch weer langszij, door wederom Muysson. Zo leek de spannende wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen. Daar dacht spits Pim ter Voorde anders over en in de 93e minuut schoot hij, na een uitstekende voorzet van Perryn de Kam, op magistrale wijze achter het standbeen langs de 4-3 en daarmee ook de overwinning binnen. Door de aanwezige Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe al direct tot het doelpunt van het weekend uitgeroepen. En zo eindigde deze mooie middag in een heerlijke overwinning voor FC Meppel. Het spel was nog niet altijd goed, maar de inzet en strijd van voor de zomer was weer aanwezig. Volgende week gaat de reis naar de studenten van The Knickerbockers. Beide ploegen staan na 2 wedstrijden in de subtop.