FC Meppel – v.v. Omlandia

dinsdag 6 november 2018

Op drie november speelde FC Meppel weer een thuiswedstrijd. Tegenstander was Omlandia, dat met 2 gelijke spelen op de één na laatste plaats stond. Maar daar wilden de mannen uit Ten Boer in Meppel verandering in brengen. Trainer Arjen Plessen had zijn team vooraf goed geïnstrueerd en vooral ook gewaarschuwd. Dit zijn vaak de lastigste potjes.

Met een bijna dezelfde elf als bij DESZ (alleen Rense van Dijk verving op het middenveld Lard Kwant) begonnen de Groen-Witten aan de wedstrijd. Omlandia verstopte zich niet en in de eerste 10 minuten kwamen ze met name met hun spits een aantal keren gevaarlijk voor het doel. Bij één van de acties werd doelman Koch bijna knock-out geschoten, maar gelukkig kon de betrouwbare sluitpost de strijd hervatten. Maar na ruim 15 minuten kreeg Meppel meer grip op het spel en werden de eerste kansen gecreëerd voor het doel van de tegenstander. In de 21e minuut reageerde als zo vaak Rick Meijer alert bij een schot van Pim ter Voorde en schoot beheerst de 1-0 in de netten. De teller van de spits staat op dit moment al bij 53 officiële doelpunten in het shirt van de Groen-Witten (eerste + tweede). Ook in dit seizoen loopt hij al weer één op één, zoals Ronaldo in zijn hoogtijdagen. FC Meppel denderde door en na ruim 30 minuten wist aanvoerder Jos Fidom, na een mooie splijtende pass van Pim ter Voorde, het net voor de tweede maal te vinden. Voor de rust had de thuisploeg nog diverse kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar bij rust bleef het 2-0. De spelers waren nog maar net weer op het veld, toen jawel, Rick Meijer alweer voor zijn tweede treffer en de 3-0 aantekende, na de bal vanuit de lucht mooi aan te nemen en beheerst in de hoek te schieten. De wedstrijd was beslist en Omlandia kon hier weinig meer tegenover stellen. Hiervoor was wel een kleine onachtzaamheid bij keeper Koch nodig, die de bal losliet en hiermee de spits van de gasten de kans gaf de aansluitingstreffer aan te tekenen. Trainer Plessen bracht met Hans Mansveld (voor de moe gestreden Rick Meijer), Robert Erik Lanting (voor Rense van Dijk) en Lard Kwant (voor de dit seizoen uitstekend spelende Bas Kaldenberg) drie verse krachten en FC Meppel kon eenvoudig de wedstrijd uitspelen. In de laatste tien minuten werd de stand door doelpunten van Jos Fidom en Emiel Kwant nog naar 5-1 getild. Uiteindelijk werd het een makkelijke middag voor FC Meppel. Komend weekeinde zijn er geen competitie verplichtingen en over twee weken wacht de uitwedstrijd bij VEV’67 in Leek. Op de topscoorders lijst in de klasse 2J prijken nu drie Meppelers bovenaan:  Rick Meijer, Pim ter Voorde en Jos Fidom met allen 5 doelpunten. Het moge duidelijk zijn dat het vlaggenschip het net makkelijker vindt als afgelopen seizoen. En dat is een mooi gegeven.