FC Meppel wint belangrijke wedstrijd tegen vv Zuidhorn

zondag 18 maart 2018

Afgelopen zaterdag moest ons vlaggenschip naar Zuidhorn voor de belangrijke wedstrijd tegen de plaatselijke vv. Vooraf was de afstand 4 punten in het nadeel van Meppel. Bij winst zou de strijd om de PD plekken weer volledig open zijn en met 2 wedstrijden minder hebben de groen-witten in theorie de beste papieren. Ons duo Moes/Van ’t Westeinde stuurde het team met hetzelfde strijdplan de wei in. Voor de geblesseerde Emiel Kwant stond Hans Mansveld, na zijn sterke optreden vorige week, in de basis.

In tegenstelling tot de afgelopen weken kwam FC Meppel slap uit de startblokken en Zuidhorn had het beste van het spel. Zelfs de snijdende Siberische wind schudde het team niet wakker en na een kwartier kopte Jacobs de thuisploeg uit een hoekschop op voorsprong. Even later kreeg Zuidhorn een penalty na een overtreding van Rik Beens op Schultinga. Maar zoals zo vaak de afgelopen weken redde keeper Stijn Koch heerlijk en hield de schade beperkt. Uit de tegenaanval kopte de sterke centrale verdediger Maarten van Olphen beheerst de 1-1 in de touwen. Alles was weer open. De wedstrijd ging beide kanten op en dit leverde voor beide doelen enkele kansen op. Of de spitsen stonden niet op scherp, of de beide doelmannen redden prima. FC Meppel voetbalde in de eerste helft vooral tegen zichzelf en de scheidsrechter en dit leverde ook 3 gele kaarten, vooral wegens aanmerkingen op de leiding. Na een pittige toespraak in de kleedkamer kwamen de groen-witten sterk uit de startblokken en zochten met lange ballen de snelle spitsen Rick Meijer, Hans Mansveld en de ingevallen Amith Khieroe. Het team  kreeg de wedstrijd volledig onder controle en dit leverde diverse mooie kansen op voor het drietal. Toch moest ons vlaggenschip tot de 60e minuut wachten toen na weer een snelle omschakeling Hans Mansveld de bal perfect voorgaf op Rick Meijer, deze een verdediger knap uitkapte en de bal beheerst naast de doelman van Zuidhorn in de netten schoot. Meppel leidde met 2-1. Veel had Zuidhorn hiertegen niet in te brengen en de beste kansen bleven voor Meppel. Toch bleef de derde treffer uit en werd het tot het einde een spannende wedstrijd met billenknijpen. Helemaal toen scheidsrechter Benjamins uit Grolloo liefst 9 minuten extra speeltijd bijtelde. Na 99 minuten volgde toch uiteindelijk het eindsignaal en kon onze FC drie belangrijke punten mee naar Meppel nemen. De ontlading en vreugde op het veld zei genoeg. Op basis van de tweede helft was dit verdiend. Dit werd door een aantal mensen van de tegenstander in de bestuurskamer na afloop ook beaamt, al was niet iedereen het daar mee eens, getuige het wedstrijdverslag op Facebook. FC Meppel laat wederom  zien dat met veel strijd en inzet ook in lastiger tijden punten te pakken zijn. De strijd is weer volledig open en Meppel heeft handhaving weer in eigen hand. Hiervoor moet de huidige lijn wel worden vastgehouden. Komende zaterdag is De Weide hiervoor het volgende slachtoffer. Het zou mooi zijn als vele supporters de weg naar Hoogeveen weten te vinden in deze derby.