FC Meppel wint overtuigend van Bedum

maandag 9 april 2018

"Koploper vernederd”, “FC Meppel verpulvert koploper”. Zo maar twee koppen uit De Stentor en Meppeler Courant van maandag. Afgelopen zaterdag werd inderdaad koploper SV Bedum met 5-1 terug naar Groningen gestuurd. En dat was zowel voetballend als in de hoogte volledig terecht. Vooraf had het trainersduo Moes/ Van ‘t Westeinde nog wel wat te puzzelen. De beide keepers Stijn Koch en Erik Kampherbeek (einde seizoen waarschijnlijk) waren geblesseerd. Het centrale verdedigingsduo Niels Eemstra (ook geblesseerd) en Maarten van Olphen (geschorst) konden beide ook niet spelen. Toch wisten ze tot een prima opstelling te komen, met Perryn de Kam en Hans Mansveld een linie naar achteren en good old Sander van der Belt uit het derde op het doel.

Het is mooi om te zien, dat mede door de goede resultaten van de afgelopen periode, steeds meer toeschouwers de weg naar het sportpark op zaterdagmiddag weten te vinden. Hierbij zitten ook pupillen en junioren. Er gaan  zelfs alweer geruchten voor een jeugdsupportersclub, oude tijden herleven. De koploper uit Bedum begon sterk aan de wedstrijd en drukte Meppel achteruit. Dit leverde in de 7e minuut, na een ongelukkige handsbal van Rik Beens in het zestienmetergebied, een penalty op. Deze werd door ex-prof Bart Apotheker feilloos benut. Daarna kantelde de wedstrijd en kon FC Meppel haar powervoetbal van de afgelopen weken laten zien. Dit resulteerde in de 27e minuut in de gelijkmaker en eerste competitiedoelpunt dit seizoen door Amith Khieroe. Hij reageerde voor het doel alert op een doorkopbal van Hans Mansveld na een verre ingooi van Steven Knotters. Met een schitterende redding, na een ingestudeerde hoekschop van Bedum, hield doelman Sander van der Belt de bezoekers van een voorsprong af. In het eerste helft bleef FC Meppel het sterkere team, maar wist het overwicht niet in doelpunten om te zetten. In de tweede helft begon een ongewijzigd Meppel echt gas te geven en “powervoetbal ” te laten zien. Binnen een paar minuten leverde dit drie grote kansen op en het trainersduo zag dat het goed zou komen. Toch duurde het tot de 60e minuut, toen Rick Meijer op links goed doorging en Floris van Es ook zijn eerste doelpunt dit seizoen van dichtbij kon Inschieten. Eindelijk de verdiende voorsprong. De koploper uit Bedum had helemaal niets meer in te brengen en doelman Sander van der Belt had een makkelijker middag, dan hij zich wellicht vooraf had voorgesteld. Het ging snel daarna en binnen korte tijd schoot spits Rick Meijer twee doelpunten binnen. De laatste was van grote klasse, uit een bijna onmogelijke hoek wist Meijer de doelman van Bedum in de lange hoek te verschalken. De kopjes bij Bedum gingen omlaag, tegen dit FC Meppel was niets te beginnen. In de 81e minuut maakte uitblinker Rick Meijer een loepzuivere hattrick en bracht de stand op 5-1! Het voorbereidende werk was van de andere uitblinker Hans Mansveld. Er wordt hem wel eens verweten vaak een mooi weer voetballer te zijn, maar daar was deze middag helemaal niets van te zien. Hij vocht voor elke bal en won ook bijna alle duels op het middenveld. Niet veel later floot de uitstekend leidende scheidsrechter Baar uit Groningen voor het eindsignaal en liet het scorebord een 5-1 eindstand zien. Zowel de thuistoeschouwers als de meegereisde grunninger supporters konden het nauwelijks geloven. Wat weer een vechtlust en power van de Groen-Witten. Niet alleen van de basis-elf, maar ook de ingebrachte Nick Smilde, Stan Bakker en Achmed Hussein pasten zich moeiteloos aan. Dat zal de komende weken nog belangrijk worden, want in deze fase moeten de trainers een beroep kunnen doen op de hele selectie. Zoals trainer John van ‘t Westeinde altijd roept: “één team, één taak”. Volgende week wacht de uitwedstrijd en derby bij SV Nieuwleusen. Op basis van het spel van de afgelopen periode rekenen we op veel steun vanuit Meppel. Om mee te blijven doen in de derde periode (plek twee achter de eerste periodekampioen Pelikaan S.) en uiteraard voor klassebehoud, is winst zeer gewenst. De volgende thuiswedstrijd is over 2 weken. Dan komt DESZ op bezoek.