FCMeppel/Alcides JO19-2 begint goed aan de tweede helft van het seizoen

maandag 12 februari 2018

Na enkele weken winterstop en twee oefenwedstrijden, weliswaar beide verloren maar waarin wel een stijgende lijn zichtbaar was, begon FCM/ALC JO19-2 aan het tweede deel van het voetbalseizoen 2017 – 2018. Raptim uit Coevorden kwam op bezoek op sportpark Ezinge. Een ploeg waar we nog wat tegen recht te zetten hadden, aangezien de uitwedstrijd tegen hen onnodig verloren ging.

We waren op de hoogte van het defensief ingestelde Raptim, maar al snel was zichtbaar dat Raptim niet gekomen was om het spel te maken. Zij groeven zich behoorlijk in op eigen helft, zodra FCM/ALC aan de opbouw van een aanval begon. Dit deden zij onder meer met 5 spelers op het middenveld. FCM/ALC was goed in staat om het balletje rond te spelen, maar het was moeilijk om enige diepte in het spel te krijgen. Onze aanvallers boden zich geregeld aan door in de bal te komen, maar bijna even zo vaak moest de bal in achterwaartse richting teruggespeeld worden. Het was lastig om zo’n compact spelend Raptim uit elkaar te spelen. Zo nu en dan lukte het in enige mate, waardoor FCM/ALC tot enkele kleine kansen wist te komen. Denk daarbij aan enkele kopballen van onder andere Lemuel en Wisse en schoten van gevarieerde afstanden door Tristan, Soufian en Kas. Raptim speelde enkel op de counter. Met één spits en enkele snelle spelers op de flanken probeerden zij FCM/ALC door middel van counters te verrassen. Ondanks dat onze heren veel meer balbezit hadden en de wedstrijd aardig onder controle leken te hebben, kregen de gasten dit in de eerste helft tot twee keer toe voor elkaar. Beide keren wisten zij hieruit tot scoren te komen. Helaas moesten we constateren, dat hier twee persoonlijke fouten van twee verschillende FCM/ALC-spelers, die tot dan toe heel stabiel stonden te voetballen, aan vooraf gingen. Het niet kordaat genoeg ingrijpen op een lange bal van Raptim en door het onderscheppen van een breedtepass dwars door het centrum op het middenveld, brachten de bezoekers op een onverdiende 0 – 2 voorsprong. FCM/ALC bleef hard werken en zoeken naar het juiste moment in de diepte in de hoop eveneens tot scoren te komen, maar tot aan de rust leverde dit niet een meer dan verdiende aansluitingstreffer op. Met de eerder genoemde achterstand werd dan ook na de eerste 45 minuten de kleedkamer opgezocht.

In de pauze zaten de mannen er wat down bij. Na het één en ander besproken te hebben en het doorvoeren van twee wissels, werd er begonnen aan het tweede bedrijf.

Het overwicht van FCM/ALC, nam gedurende de tweede helft enkel toe. De achterste linie stond zeer solide, op het middenveld werkte onze mannen een slag in de rondte om het verdedigend ingestelde Raptim uit elkaar te spelen. Onze aanvallers kwamen tot nog meer loopacties, in de hoop hiermee ruimte te creëren achter de laatste linie van de bezoekers. Dit lukte steeds beter. Raptim kwam er bijna niet meer uit en liep vaker achter de feiten aan. Hun spelbepalende middenvelder werd door Kas behoorlijk uit de wedstrijd gespeeld, waardoor zij in de voorwaartse nauwelijks tot niet meer aan voetballen toe kwamen. De druk op het doel van Raptim nam toe. Nu maar hopen op een snelle treffer aan de kant van FCM/ALC, zodat er vervolgens ook nog behoorlijk wat speeltijd overbleef om de huidige achterstand recht te zetten. Gelukkig kwam deze er ook. Door een goede aanval over links, kon de mee opkomende Tom Vegter op de zestien meter van Raptim worden aangespeeld. Met een zeer geplaatst schot rechts onderin, wist hij de keeper van de bezoekers te passeren: 1 – 2. FCM/ALC had de smaak te pakken en ging er vol voor. Met passie, strijd en meer diepte over de vleugels, kwamen meerdere aanvallen tot stand die voor gevaar zorgden voor het doel van Raptim. FCM/ALC verdiende de gelijkmaker en deze kwam er zo’n goede twintig minuten voor tijd. Na een vroege onderschepping kon Kas op de rechterflank worden bereikt. Na een knappe aanname en een nog mooiere panna-actie wist hij de vrijstaande Farbod net buiten de zestien van Raptim aan te spelen. Deze bedacht zich geen moment. Strak en onhoudbaar schoot hij de bal links van de keeper binnen: 2 -2. Enorm terecht. Dit gaf de burger moed. Raptim kwam er nauwelijks meer uit en leek klaar om over lopen te worden. Een goed kwartier voor tijd, kwamen onze mannen op een meer dan verdiende voorsprong. Raptim wist een ingeslingerde cornerbal van rechts maar niet weg te krijgen. Wisse en Soufiam kregen beiden meerdere mogelijkheden om tot score te komen. Een doelpunt door kopballen en schoten van beide heren, werd door de keeper of lat in eerste instantie voorkomen. Uiteindelijk was het Soufian die de bal het juiste zetje wist te geven, waardoor de bal binnen rolde: 3 – 2. Wat een gave beleving. De inzet, strijd en het voetbal van de Meppelers leek te worden beloon. Jasper kreeg kort daarna de kans om de voorsprong uit te breiden, Jammer genoeg eindigde zijn inzet, na een goede dieptepass van Robbert gevolgd door een lekkere voorzet van Soufian, op de paal. Tja….en dan kunnen die laatste spelminuten toch nog lang duren. Op de bank konden we de tijd wel vooruit kijken. Richting het eind van de wedstrijd, kreeg Farbod alsnog een pracht kans om de wedstrijd definitief ten voordele van FCM/ALC in het slot te gooien. Een vlot lopende aanval over rechts, gevolgd door wederom een strakke voorzet van Soufian, leek hij bij de tweede paal de bal binnen te lopen. Leek inderdaad, want de bal verdween aan de verkeerde zijde van de paal over de achterlijn. Kort voor tijd kwam er dan toch de verlossende vierde voor FCM/ALC. Vanuit een vrije trap wist Tristan bij de tweede paal Soufian te bereiken, die vervolgens netjes de bal binnen knikte: 4 – 2.

Niet al teveel later was het met de tijdsduur van de wedstrijd gedaan en wist FCM/ALC de 3 punten in Meppel te houden. Zo zie je maar. Rust bewaren, blijven voetballen door op tempo de bal rond te spelen, veel inzet te tonen door alles en iedereen en erin blijven geloven, wat dat uiteindelijk kan opleveren. Waar de stemming in de pauze in de kleedkamer, ondanks een hele redelijke eerste helft, nog beduusd was, zat de stemming er na de wedstrijd er goed in. En terecht! Een knap resultaat waar we met elkaar trots op mogen zijn!

Een goede opsteker naar volgende week. Dan wacht ons Hoogeveen. Op voorhand kunnen we nu al zeggen dat dit een lastige pot gaat worden. Een moeilijke tegenstander die zeker nog wel wat tegen ons wil rechtzetten. Ook toen hebben we aangetoond dat we met veel inzet en strijdlust tot een goed resultaat kunnen komen. Met de ontwikkelingen van de laatste tijd er aan toegevoegd, kan er met vertrouwen uitgekeken worden naar deze wedstrijd. We gaan het mee maken.