Geschiedenis


Vanaf de oprichting van FC Meppel in 1930 wordt de historie van de club bijgehouden. Ook is er van elk jaar een stukje geschreven over het seizoen. Dit begon met een enkele regel, maar is steeds verder uitgebreid tot korte verslagen. De resultaten van het eerste team zijn hierbij belangrijk, maar ook andere zaken worden vernoemd. Helaas zijn er in de loop der jaren ook gegevens verloren gegaan, die niet meer zijn te achterhalen. Deze geschiedenis neemt je mee terug in de tijd....

2018-2019

FC Meppel speelt in de tweede klasse J, district Noord.

Een nieuwe start o.l.v. trainer Ajan Plessen uit Zwolle, zijn assistent is John van ’t Westeinde.

Zij gaan proberen het seizoen wat leuker te laten verlopen, dan vorig jaar. Een paar versterkingen o.a; Jos Fidom, terug van Olde Veste Pim ter Voorde en Robert-Erik Lanting. In de bekercompetitie geen tweede ronde gehaald, maar belangrijker is de competitie. Eerste wedstrijd is uit tegen DZOH en een 2-1 nederlaag, maar een week later winst op de Weide (4-3) en een ruime 1-6 uit overwinning op the Knickerbockers, als dan ook thuis nog wordt gewonnen van Klazienaveen (3-1) en plaats twee na 4 wedstrijden is er sprake van een geslaagde start.

Daarna gaan winst en verlies hand in hand, thuis 2-5 verlies tegen debutant Griffioen maar de moeilijke derby bij DESZ wel winnen (0-2), Thuis tegen Omlandia ruime overwinning 5-1 en verlies uit bij VEV met 5-0. HFC 4-1 winst en uit sv Gramsbergen een 3-1 nederlaag, dan komt ongeslagen Pelikaan S naar Meppel en moet met een 2-2 genoegen nemen; een prima prestatie en plaats vier met 19 punten uit elf wedstrijden. Drenthina uit 1-1 en daarna winterstop.

Na de winterstop gaat het ineens een stuk minder. Winst op NEC Delfzijl 2-1 en thuis verlies tegen VEV weer ruim 1-4, revanche op DZOH (1-0), nederlagen tegen Griffioen en DESZ en noodzakelijke winst uit bij NEC 1-2 Op dat moment plaats vijf met 29 punten uit 18 wedstrijden, maar een zeer aaneengesloten middenmoot en een sterk opkomend Klazienaveen. Omlandia en HFC zijn al bijna zeker van degradatie/promotie duels. Uit bij Omlandia (1-1) onnodig puntverlies, verlies thuis tegen Drenthina (1-2) en ruime nederlaag bij Pelikaan S (7-0), zij vieren die middag het kampioenschap. Vanaf dat moment is FC Meppel in strijd om een degradatie plaats met nog vijf andere clubs. FC Meppel verliest met 1-3 thuis van Gramsbergen, speelt met 2-2 gelijk tegen de Weide (restant over te spelen wedstrijd ivm onterechte rode kaart) en bij degradant HFC uit met 2-8 gewonnen, ook goed voor het doelsaldo. Nog maar drie punten voor op nummer 12 Klazienaveen en dat is straks de laatste wedstrijd……na het 3-3 gelijk spel tegen the Knickerbockers is de uitwedstrijd bij Klazienaveen beslissend… FC Meppel wint met 1-2 en eindigt op een zevende plaats, dus weer op de laatste speeldag veilig gespeeld.

Trainer Arjan Plessen zal over de tweede seizoenshelft niet tevreden zijn, er zullen zes spelers stoppen en de nieuwe spelers gaan zich aansluiten, weer een seizoen tweede klasse….

Het seizoen eindigt prachtig mooi met de titel van het Beltona U21 toernooi. FC Meppel komt in een mooi rijtje winnaars. Volop talent voor de toekomst!

2017-2018

FC Meppel speelt in de 2e klasse J, Drenthe en Groningen.

Twee trainers uit eigen gelederen mogen het dit seizoen proberen, Bernard Koning en Robert Knoll staan voor de groep. Elftalleider is Stefan Sijbom.
In het bekertoernooi komt FC Meppel de voorronde door met winst op sc Joure (2-3) en Olyphia (1-0) en 1-0 nederlaag tegen Olde Veste (doelpuntenmaker Pim ter Voorde)
Achteraf is de overwinning op Groen Geel, thuis met 2-0, heel erg belangrijk, want het verschil van drie punten speelt het hele seizoen een belangrijke rol, Rick Beens en Emiel Kwant waren de schutters. Daarna volgt uit een 3-1 nederlaag tegen sv Bedum en thuis een 1-4 nederlaag tegen Omlandia. Kansloos bij Pelikaan S 5-0 pak slag en thuis slechts 1-1 tegen de Weide, de onrust neemt toe, het spel is niet goed, slechts vier punten uit 5 wedstrijden. Zuidhorn neemt de punten ook mee uit Meppel 1-3 en inmiddels op gelijke hoogte (laagte) met Groen Geel vier uit zes. In de beker is er thuis winst op Sc Angelslo (vijfde klasse) 2-1, dan weer de competitie, Gramsbergen uit verlies met 3-1, maar dan ineens een uitschieter, bij koploper Klazienaveen een 0-4 overwinning, maar thuis een 0-2 nederlaag tegen NEC Delfzijl, wederom slecht spel, onrustig, geen zelfvertrouwen. Midweeks tegen Flevo Boys voor de beker, veel inzet, leuk voetbal en slechts een 0-1 nederlaag, dat geeft vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen Desz, helaas, kansloos met 3-0 verloren.

Een week later met 1-3 thuis verliezen van DZOH en met 7 punten uit 11 wedstrijden de winterstop in, Robert Knoll geeft aan te willen stoppen als trainer en het bestuur besluit zelf om Bernard Koning te ontslaan, het werkt niet, het roer moet om en Richard Moes en John van ’t Westeinde nemen de zware taak op zich FC Meppel te behouden voor de tweede klasse. Vijf spelers komen erbij uit tweede en derde, maar de herstart tegen het onderaanstaande Nieuwleusen levert net een punt op 1-1. Groen Geel worstelt ook en heeft 13-8, FC Meppel 12-8. FC Meppel speelt anders; vijfmans verdediging, veel inzet, lange ballen, resultaat volgt met 1-1 tegen Pelikaan S, Omlandia 0-0, Gramsbergen 2-0, Zuidhorn 1-2 winst, nederlaag bij de Weide 3-1, maar thuis Klazienaveen 2-1 winst, dan thuis tegen koploper Bedum, een fantastische 5-1, ja ja, overwinning en staande ovatie (bijna iedereen stond al) Rick Meijer drie doelpunten en aansluiting met de middenmoot (Groen Geel op negen punten) dan de teleurstelling van een 2-0 nederlaag tegen het al bijna gedegradeerde Nieuwleusen (zwakke dag) Streekderby DESZ levert een 1-0 overwinning op, weer hoop. Groen Geel krijgt vleugels en klopt FC Meppel met 6-2, verschil drie punten en wij wedstrijd minder. Drenthina uit 0-1, NEC uit lukt niet 3-1 verlies Drenthina nu in Meppel, winst met 2-1 en op gelijke hoogte met Drenthina. Nog een wedstrijd te spelen. Groen Geel 28 punten, FC Meppel en Drenthina 31 punten DZOH en Gramsbergen 32 punten zijn veilig, FC Meppel gaat naar DZOH en komt met 2-0 en 3-2 achter (nog 10 minuten te spelen) Groen Geel gaat winnen van de kampioenskandidaat Pelikaan S, FC Meppel moet een punt behalen…..in blessure tijd maakt Bjorn Lefferts en alles beslissende 3-3 en is het tweede klasserschap veilig voor weer een seizoen, er is hard gewerkt, altijd vertrouwen gehouden, maar Groen Geel zat ons weken op de hielen, met dan aan wedstrijd nummer 1 de thuis winst op Groen Geel.

Arjen Plessen is de nieuwe hoofdtrainer en John van ‘t Westeinde zijn assistent, volgend seizoen mag het wel spannend worden, maar dan graag voor de bovenste plaatsen,

 

2016-2017

FC Meppel speelt in de 2e klasse I Noord, de Friese indeling.
Nieuwe ronde, nieuwe kansen, wederom o.l.v. John Beijen en Bernard Koning, op eigen verzoek in de Friese afdeling geplaatst.
Het bekertoernooi levert een derby op tegen Alcides, thuis een onverdiende 0-1 nederlaag, goede wedstrijd, uit met 1-2 gewonnen van Be Quick ‘28 en winst op Ruinerwold. Een ronde verder!
Pim ter Voorde wil er dit seizoen vijfentwintig maken……
Eerste wedstrijd thuis tegen Be Quick Dokkum een 2-1 overwinning, maar het verlies uit tegen Nijland is dan wel weer dom (2-1) De thuisnederlaag met 1-5 tegen Hardegarijp is ontluisterend, uitwinst bij Grootegast 1-2 en verlies uit bij CVVO 4-1. Het is allemaal wisselvallig, dan komt Tonego naar Meppel en is er herstel met een 6-1 overwinning. Uitwedstrijden blijven moeilijk, nu weer een 4-2 nederlaag bij SC Joure en plaats in de middenmoot.
Voorzitter Hans ter Voorde krijgt groen licht van de ledenvergadering; een nieuwe bestuursperiode breekt aan. In de knock-out ronde districtsbeker een 1-2 nederlaag tegen hoofdklasser Flevo Boys, daar had FC Meppel meer verdiend, goede wedstrijd, vooral veel inzet. Een week later komt SC Stiens op bezoek, een zwaar bevochten 1-0 overwinning.
Het bezoek aan koploper SC Veenwouden levert een 4-2 nederlaag op en wederom uit tegen VVI een onnodig 2-2 gelijkspel. Het wil niet lopen. Nog maar plaats 9. Thuis gaat het steeds beter, topploeg Zeerobben komt naar Ezinge en gaat er met 4-1 af, prima gedaan. Overwinningen op de Walde (3-4) en Broekster Boys 4-2. Halverwege 13 gespeeld, 22 punten.
John Beijen vertrekt aan het eind van het seizoen, na vier jaar hoofdtrainer te zijn geweest. A-trainer Robert Knoll gaat het volgend jaar samen met Bernard Koning doen.
Uit bij Be Quick Dokkum een 4-2 nederlaag, Tegen Nijland 0-0 en wederom een zware nederlaag tegen Hardegaryp uit 7-1, het seizoen lijkt al gespeeld. Thuis tegen laagvlieger FC Grootegast wederom 0-0, dan de stunt tegen koploper SC Veenwouden 3-1 winst, Tonego winst 0-4, wederom thuis 4-3 tegen CVVO en tegen SC Joure 1-1, inmiddels plaats 5.
Spits Pim ter Voorde kondigt vertrek aan naar d’Olde Veste. Thuis 4-1 winst op VVI, misschien derde periode winnen., maar dan naar Zeerobben uit en een 6-0 nederlaag, weg kansen, thuiswinst op de Walde (dat degradeert) 4-1 en tenslotte een  uit-overwinning op Broekster Boys (0-3) en Pim scoort 3 x, komt in totaal op 28 treffers, hij lost zijn belofte in.
John Beijen was vier seizoen trainer van FC Meppel, hier de cijfers:
104 wedstrijden      46 winst   18 gelijk  40 verloren   156 punten    doelsaldo 219-209
Behaalde plaatsen  10e, 7e, 6e en 4e  Stijgende lijn; misschien gewoon door moeten gaan ??

FC Meppel kan terugkijken op een goed seizoen, veel eigen jeugdspelers, wel wisselvallig in de uitwedstrijden, thuis slechts een nederlaag dit seizoen. Volgend seizoen in Friesland of Drenthe/Groningen, weer in de tweede klasse.

2015-2016

FC Meppel speelt in de tweede klasse J (Drenthe/Groningen), trainer John Beijen gaat met een jonge ploeg aan het werk. In de beker loopt het niet goed en de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Noordscheschut gaat met 1-5 verloren om een week later met 2-1 uit te verliezen van debutant ZZVV. Thuis dan de eerste overwinning op Klazienaveen (4-3) na een 1-3 achterstand, nederlagen tegen Drenthina uit en Gorecht thuis, na vijf wedstrijden met 3 punten op de laatste plaats. Uit bij ZFC Zuidlaren en verrassende 1-5 overwinning en 2-2 tegen Rouveen in een spannende derby. 5-0 nederlaag bij LTC en tuis 0-2 tegen NEC Delfzijl, het wil maar niet lukken, wel winst uit bij DESZ en 3-0 winst op de Weide, plaats in de middenmoot na 11 wedstrijden.Thuis met 4-1 winst op the Knickerbockers. Bernard Koning keert terug als assistent trainer bij de selectie, na de winterstop 2-0 zege op ZZVV en uit 2-4 winst op Klazienaveen en nederlaag 0-2 tegen Drenthina, uit bij Gorecht een 4-1 nederlaag maar thuis een 7-0 overwinning op ZFC, In de derby tegen Rouveen uit een 4-3 nederlaag en nog steeds degradatie gevaar na 19 wedstrijden. 2-2 tegen LTC en winst bij NEC 0-5, 3-2 winst in streekderby tegen DESZ, 1-2 winst bij Knickerbockers en vrij van degradatiezorgen. 5-0 nederlaag bij Noordscheschut, 3-4 nederlaag thuis tegen DZOH en 2-0 nederlaag tegen de Weide, geen periode, geen degradatie, plaats zes. Volgend seizoen weer tweede klasse, met weer een jonge ploeg en dezelfde trainers, maar wel in de Friese tweede klasse, wie weet….. Er komen wat spelers bij, er vertrekken vier spelers en de jeugd gaat weer instromen. FC Meppel A1 handhaaft zich keurig in de vierde divisie en speelt zelfs promotiewedstrijden voor de derde divisie, ook komend seizoen nog een goede lichting.

2014-2015

FC Meppel komt uit in de tweede klasse J (Drenthe/Groningen) en gaat proberen om er een mooi seizoen van te maken, enkele versterkingen in de ploeg, dus mag er ook wat verwacht worden.
De streekderby thuis tegen DESZ levert een punt op (0-0) de tweede derby, uit tegen Rouveen wint de ploeg met 2-3, thuis een 3-0 overwinning tegen ONR en er is sprake van een goede start. Verlies tegen Klazienaveen (4-2) en winst thuis op de Knickerbockers 3-1, Drenthina uit weer een nederlaag (2-1) en thuis weer sterk tegen de Heracliden , winst 5-3, met 13 uit 7 een goede start. De uitwedstrijd bij CSVH levert verrassende winst op (1-4), maar thuis tegen Loppersum slechts een 0-0 en puntverlies, week later wel thuis winst op ZFC 4-2, het blijft goed draaien, winst uit bij Gorecht (1-2) en John Beijen verlengt zijn contract met een jaar, op het juiste moment dus zo vlak voor de winterstop en goede resultaten, van degradatievoetbal geen sprake met 23 uit 11.
Koploper Groen Geel gaat in Meppel met 3-2 onderuit, na 30 minuten is het al 3-0 voor FC Meppel met de jonge Jermain Wobbes in de basis. Op een keurige derde plaats gaat FC Meppel 2015 in, wie weet......
Na de winterstop thuisnederlaag tegen Klazienaveen (1-4) en week later slechts 1-1 tegen Rouveen thuis, dus vijf verliespunten. Daarna gelijk uit bij Knickerbockers, het is allemaal wat minder, toch 2-0 winst op Drenthina maar dan een beschamende 3-0 uitnederlaag bij het nog puntloze Heracliden, winst ONR 0-3 en verlies thuis CSVH 2-5, Loppersum uit winst (2-5) maar dan de 4-3 uitnederlaag bij koploper Noordscheschut en 1-1 tegen ZFC. Het lukt net niet, na de winter is het allemaal wat minder solide, maar dan komt koploper Noordscheschut naar Meppel en krijgt met 6-1 klop! FC Meppel op 10 punten achterstand, misschien plaats 3 of derde periode. Uit bij DESZ een 2-2 gelijkspel, 4-0 verlies tegen Groen Geel en op de laatste speeldag thuis met 2-6 verlies tegen Gorecht, plaats 7 met 42 punten uit 26 wedstrijden
Groen Geel kampioen
Er zullen spelers (veel) vertrekken er komen nieuwe spelers bij en het blijft tweede klasse voetbal in het seizoen 2015-2016 o.l.v. John Beijen
Fc meppel 2 promoveert naar de reserve hoofdklasse en Fc Meppel A1 promoveert naar de landelijke 4e divisie

2013-2014

Na de degradatie uit de eerste klasse is het zaak om direct een nieuwe start te maken, Botter en Koning zijn gestopt en John Beijen uit Zwolle (kampioen geworden met Zwolsche Boys) neemt samen met Per Kampman de selectie onder zijn hoede, in de 2e klasse J Noord.
Door blessures en schorsingen komt het gewenste elftal de eerste weken niet binnen de lijnen en is er van enige organisatie geen sprake, in de beker een kansloze nederlaag tegen DESZ (1-3) en uitschakeling, DESZ zal later het seizoen kampioen worden van de derde klasse.
Eerste kompetitiewedstrijd een 3-1 overwinning op ZFC, de daarop volgende zes wedstrijden werden allemaal verloren oa de beladen duels met Rouveen (2-0) en VHK (2-1) achterin niet overtuigend en spitsen in de lappenmand, na zeven wedstrijden 3 punten en op een degradatieplaats, thuis tegen Groen Geel een 2-2 gelijkspel, weggegeven in de laatste minuten van de wedstrijd, na de nederlagen volgens nu de gelijke spelen oa thuis tegen koploper DZOH (goede wedstrijd) Knickerbockers, Aduard en uit bij ONR, daartussenin de kansloze 4-0 nederlaag uit bij Klazienaveen, acht punten uit dertien wedstrijd en op plaats 13, voor de winterstop nog met 3-2 verliezen van Groen Geel en met deze vereniging zal het in de tweede helft nog wat worden......
In de winterstop komt er een nieuwe speler bij Mourad Ouali uit Zwolle en het is van belang om direct na de winterstop de punten te pakken, de eerste 4 wedstrijden worden allemaal gewonnen, drie thuis op kunstgras en uit bij CSVH (0-1) thuis van Rouveen (1-0) Drenthina (3-0) en Loppersum (4-0) en boven de degradatie/promotie streep.daarna wisselvallig met nederlaag bij Marum en Groen Geel, twee clubs die onder ons staan en onnodig gelijk thuis tegen VHK (2-2) het blijft spannend en ineens komt Groen Geel opzetten en staat gelijk met ons en gaat voor de derde periode.
FC Meppel klopt thuis Knickerbockers met 2-1 en wint verrassend bij kampioen DZOH met 0-3, thuis een 2-3 nederlaag tegen nummer twee Klazinaveen
Nog twee wedstrijden en Groen Geel staat in punten gelijk, FC Meppel heeft een beter doelsaldo, dus niet verliezen is handhaving.
Uit bij Aduard (degradant) een 1-4 overwinning en thuis op de laatste speeldag tegen ONR dat al veilig is, hele spannende wedstrijd, gewonnen met 2-1, Groen Geel wint ook alle maar verliest de periode en op doelsaldo en speelt nacompetitie degradatie, FC Meppel viert het behoud van tweede klasserschap.
Na twee moeilijke seizoenen graag wat meer resultaat in het nieuwe seizoen, wederom olv John Beijen en enkele nieuwe spelers.

2012-2013

Een volledig nieuwe uitdaging, spelen in Oost, niet iedereen was er gelukkig mee en dat is achteraf ook uitgekomen, het is er allemaal net even anders.
In het bekertoernooi winst op KHC 1-4 en gelijk tegen het sterke Erica en nipt verlies tegen hoofdklasser Hoogeveen, toch tweede in de poule en door naar de volgende ronde.
Wel een goede selectie, maar er was vanaf het begin geen eenheid en dat merk je dan toch aan de prestaties
Het begint met een teleurstellende 1-4 nederlaag thuis tegen KHC (uit in de beker van gewonnen), maar uit tegen Blauw Geel 55 een gelijkspel en goed gespeeld, dus wie weet...
Daarna komen de nederlagen Hierden 2-3, Go Ahead Kampen 2-1, Urk 0-5, SDCP 4-2, Dosk 3-1 en tussentijds een goede (avond) wedstrijd in de beker tegen Staphorst, slechts een 1-3 nederlaag, er is weer hoop, maar de ploeg is nooit compleet, thuis een 0-6 nederlaag tegen latere kampioen AZSV, een dieptepunt, weggetikt....
Dan maar naar WVF, goed spelen en toch 2-0 verlies, FC Zutphen thuis, kans op de volle winst, vlak voor tijd 1-2, om moedeloos te worden, maar de sfeer blijft goed. Sparta Enschede 2-1 en dan komt Rouveen naar Meppel, staan onderaan dus wie weet en ja hoor een 4-1 overwinning thuis, in de winterstop het bericht dat de trainers Bernard Koning en Jacob Botter vertrekken, FC Meppel gaat op zoek naar een nieuwe trainer.
FC Meppel 5 lanceert het propject Zaterdag en zal later een groot succes worden met een opbrengst van € 32000,00 voor club en KWF
In de zaal gaat het beter, tweede plaats in Jan Bralten toernooi. FC meppel, MSC en Alcides starten samen met de KNVB met mini divisie voor 5 jarigen, gezonde samenwerking. Na de winterstop gaat het naar Hierden, nederlaag met 6-1, de nieuwe trainer heet John Beijen uit Zwolle en komt van Zwolsche Boys (zal dit seizoen kampioen worden derde klasse) uit bij het sterke DOS 37 een verrassende 4-5 overwinning na een 3-0 achterstand bij rust, een sensatie, opleving??? Nee, de week erop weer een nederlaag want uit bij Urk 7-1. thuis leuk duel tegen DOSK maar wel een 3-4 nederlaag, veel persoonlijke fouten, motivatieprobleem....FC Meppel speelt 24 uur voetbal voor project zaterdag, prima opbrengst, Daphne Koster komt jeugd inspireren met een training. FC Meppel gaat onbevangen naar AZSV maar speelt bij de koploper een prima duel en kan het op 0-0 houden een goed resultaat, het kan dus wel. Go Ahead komt naar Meppel en wint er met 0-4 en in kampen verliest FC Meppel met 4-1 van KHC, thuis 0-0 tegen Blauw Geel, 0-4 nederlaag thuis tegen WVF en een beschamende 3-1 nederlaag tegen Rouveen , FC Zutphen wast ons nog even de oren met 4-0 en ook het laatste duel, thuis tegen Dos 37 gaat verloren, 1-3
Twee overwinningen, vier keer gelijk en twintig nederlagen, terechte degradatie en terug naar de tweede klasse.
8 juni is het eindfeest project zaterdag en uitslag opbrengst (32.000,00) de nieuwe keuken komt er, een nieuw team niet, wel een nieuwe trainer in een nieuwe klasse, dus toch een nieuw begin, vergeten deze nare ervaring inOost, vanaf nu weer de afslag Noord pakken en ook de punten!


2011-2012

Bernard Koning en Jacob Botter samen aan het roer, een nieuwe constructie, jonge ploeg in een sterke eerste klasse, afwachten hoe het gaat.
Na het openingstoernooi op Ezinge en het bekertoernooi KNVB (poulefase uitgeschakeld) begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Drenthina, winst 1-3, met een succesvol vervolg thuis tegen Trynwalden (3-2) en een sensationele ruime overwinning op Holwierde uit (2-6), na drie wedstrijden koploper in de eerste klasse, een mooi resultaat, maar in de eerste periode van blijft FC Meppel het goed doen, nederlaag Buitenpost thuis (1-2)winst thuis Grijpskerk (2-0) en verlies bij medekoploper Oeverzwaluwen in Koudum (3-1) toch speelt de ploeg fris, aanvallend voetbal. C1000 organiseert met de voetbalclubs een voetbalplaatjes actie, jong en oud doen enthousiast mee, een groot succes en volle plaatjes boeken. Het eerste wint van Blauw Wit 2-1 en verlies van PKC met 4-1, onnodig. Na de thuis nederlaag tegen LTC is FC Meppel weer middenmoter. Negen wedstrijden 15 punten.
Viboa uit levert een 1-1 op en ongeslagen koploper HZVV wint, moeizaam met 0-2 in Meppel, CVVB uit 3-0 en Leeuwarder Zwaluwen thuis 4-0 en direct na de winterstop hele belangrijke 3-2 overwinning op Drenthina, weg van de onderste vier plaatsen (14-22)
Het wisselvallige zet zich door, winst, verlies en gelijk wisselen elkaar af, soms erg goed, regelmatig onder de maat, veel blessures zorgen voor jonge spelers in het eerste team, enthousiast, niet altijd succesvol, maar de supporters kunnen het wel waarderen, na de 4-1 thuis overwinning op Holwierde is FC Meppel bijna veilig gelijk tegen LTC en HZVV uit, goed werk van de jonge ploeg, thuis tegen Viboa (2-4 nederlaag) komt de ploeg tekort, maar na de uit nederlaag bij Buitenpost (1-0) volgt een prima thuis overwinning op CVVB 3-1) en is FC Meppel veilig. Met 26-35 een prima gedeelte plaats zevende plaats en weer een jaar eerste klasse. Iedereen kijkt er tevreden op terug, er komen wat versterkingen voor het nieuwe seizoen, misschien in Oost voetballen.
FC Meppel kent een goed voetbaljaar, 42 teams hebben aan een competitie deelgenomen, lichte groei, de organisatie staat, maar is nooit af, dus attent blijven en zorgen dat plezier en prestatie samengaan. Koning en Botter gaan weer een jaar samen aan de slag, de voetbalschool loopt goed en de damesafdeling kent inmiddels vier teams, ook daar is nog winst te behalen.
Kortom, een goed, prettig en redelijke succesvol seizoen.

2010-2011

Na de degradatie is FC Meppel favoriet voor de titel en moet proberen zo snel mogelijk te promoveren naar de eerste klasse, dit seizoen voor het eerst 14 teams in een klasse.
In de meppel Cup verdienstelijk 2-2 tegen Alcides en 4-1 nederlaag tegen MSC, nieuwe spits Willem Assies laat zich zien, maar in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen de Weide een 0-2 nederlaag, daarna winst op SCN en Aduard, de beladen eerste stadsderby tegen SVN levert een verdiende 3-2 nederlaag op, onnodig, maar toch, de rol van favoriet is na enkele wedstrijden even weg. FC meppel speelt de kater van de nederlaag weg tegen VEV 7-0 en staat tweede na 5 wedstrijden, Bant 1-1 en dan de altijd moeilijke tegenstander VHK, nu thuis een verdiende 6-2 overwinning, Rense van Dijk debuteert en zal bij de selectie blijven, eigen jeugd breekt weer door. De eerste periode gaat verloren door de 1-0 nederlaag tegen Olympia.
8 wedstrijden en 13 punten.
Winst op SJS en Loppersum en thuis met geluk 2-2 tegen Rouveen, FC Meppel met negen man. Eems Boys is geen partij 2-5 en Willem Assies is de spits met 3 doelpunten, hij zal dit seizoen zijn klasse bewijzen, 20 punten uit 11 wedstrijden, vijf koplopers.
Bernard Koning en Jacob Botter nieuwe trainersduo komende seizoen, opmerkelijk.
In januari onnodige thuisnederlaag tegen ZFC 1-2, geen koploper meer, winst op SCN5-1, Aduard 2-5 en de revanche tegen SVN nu thuis verdiende 3-0 overwinning, 3 doelpunten Assies.
Nederlaag tegen het opkomende VEV 1-0 maar wel winst Bant 2-1 en de Weide uit 0-5, het draait maar Rouveen loopt uit. Verlies bij VHK 2-0 en vijf verliespunten meer als Rouveen.
Doelpunten tegen Olympa 7-3 winst maar gelijk uit bij SJS 1-1, niet goed, Rouveen 4 punten voor en ook VHK in de race.
Na de 2-0 op Loppersum de derby tegen Rouveen, een verdiende 1-3 overwinning en de kansen stijgen weer, nog wel achterstand op VHK en Rouveen.
Rouveen blijft verliezen en op 7 Mei wint FC Meppel met 8-0 van Eems Boys en is opeens kampioen, Rouveen verspeelt wederom een punt. Groot feest op Ezinge, FC Meppel weer eerste klasser, laatste wedstrijd 1-1 tegen Zuidlaren en met twee punten voorsprong op Rouveen de nummer een.
Het was niet altijd goed, het was bijzonder spannend, maar als team zijn de problemen volwassen opgelost en behaalde men de doelstelling.
Het was een bijzonder seizoen, lang ook 26 wedstrijden, maar de moeite waard.
FC Meppel 5,5 (combinatie tussen het '5e''en '6e') wint in Coevorden de bekerfinale voor lagere senioren. Na de finaleplaats van vorig jaar gaan ze er nu wel met de beker vandoor.


2009-2010

Nieuwe uitdaging, eindelijk weer eersteklasser, een geweldige opgeknapte accommodatie, kunstgras en mooie nieuwe kleedkamers.
Meppel Cup, nederlaag Alcides (5-0) en gelijk tegen MSC (1-1). Uit de beker in de eerste ronde, een 4-1 nederlaag bij Genemuiden.
De competitie kan beginnen, echter er volgen drie nederlagen Viboa (2-0) ONS (0-2) en CVVB (1-3), daarna gelijkspel uit bij Noordscheschut (2-2), moeilijk begin.
Jaap Luth (penningmeester) ontvangt de zilveren speld van de KNVB, spektakel tegen Olde Veste thuis (3-3).
De supportersvereniging bestaat 60 jaar, gezellige receptie in het clubhuis, met dank voor alle steun.
Het eerste wint van HZVV, thuis met 3-2, eindelijk. 12 wedstrijden slechts 5 punten, voor de winterstop opleving met gelijkspel bij Olde Veste (2-2) en winst op Grijpskerk (3-0) en Noordscheschut (5-1)
In januari overlijdt Bertus Schut op de leeftijd van 94 jaar.
 FC Meppel heeft weer aansluiting en gaat door, uit prima bij Drachtster Boys (2-2), dan gaan de zeer belangrijke wedstrijden thuis tegen concurrent Viboa (0-1) en CVVB (1-2) verloren, daarna HZVV 1-0 verlies, winst op kampioen ON Groningen 2-1, maar toch degradatie. Er degradeert er maar één en dat zijn wij, komt door de slechte start en veel kleine nederlagen. Er had wel meer ingezeten,
Jacob Botter verlengt zijn contract.
29 april 2010 staat de wereld stil, het overlijden van Bjorn Westera, enorme schok door de vereniging, verslagenheid, afgesloten met een herdenkingsdienst in het clubhuis, gepast.
A1 promoveert naar de vierde divisie en Dirk Jan van der Meulen start met de voetbalschool
Een boeiend seizoen!

2008-2009

Onder leiding van Jacob Botter , een nieuwe poging richting eerste klasse. 5-2 bekernederlaag tegen Noordscheschut. De KNVB voetbaltruuk verrast de jeugd op Ezinge, bekerwinst in de poule tegen Genemuiden (2-1) en de competitie begonnen met een 2-1 nederlaag tegen Olympia. (komen wij later dit seizoen weer tegen), daarna twee nederlagen en dan 14 wedstrijden ongeslagen.
Toekomst sportpark: onderhandeling duren lang, clubs gaan voor drie kunstgrasvelden. Sharon Mulder is in december lid nummer 700, opnieuw winst in het Jan Bralten toernooi. Gemeente neemt een beslissing, drie kunstgrasvelden en nieuwe kleedkamers en aanpassing bestaande accommodatie, eindelijk…..FC Meppel wint de tweede periode, eindstand plaats vier met 22-38.
Nacompetitie, eerste ronde ’t Fean, uit winst met 0-2 en thuis met 3-1. Blauwwit ‘34, uit winst met 3-4 en thuis met 1-0, dus finalewedstrijd tegen Olympia ‘28 in Zwartsluis. Winst en promotie, een 4-0 overwinning. Botter doet het weer, promotie een groot clubfeest!!
FC Meppel E1 wint de KNVB beker E-pupillen district Noord; een geweldige prestatie.

2007-2008

De trainer is Bert Bosman, traditioneel de Meppel Cup gestart, verlies Alcides (0-1) en gelijk tegen SVN (1-1). FC Meppel gaat voor het kampioenschap, slechte start, nederlagen en tot de winterstop matig presteren, overwinningen op VHK, Groningen en VEV.
Bosman krijgt geen contractverlenging en zijn opvolger is een oude bekende; Jacob Botter.
Gemeente en clubs praten verder over de herinrichting Ezinge. Sponsor Speelwerk maakt overdag gebruik van het clubhuis, na brand in de Beemd. FC Meppel wint van Eems Boys en stelt tweede periode veilig, kampioenschap niet haalbaar, 10 maart plaats 7 met 15-21, richting de nacompetitie speelt FC Meppel de wedstrijden rustig uit.
Nacompetitie start met 0-1 overwinning uit bij Oeverzwaluwen, thuis een deceptie, een duidelijke en verdiende 0-3 nederlaag, seizoen voorbij, Bosman weg en Botter komt.

2006-2007

Seizoen begint op 16 augustus met nederlaag tegen Alcides (0-7) in de Meppel cup, kansloos, wel een overwinning op CVVB als competitiestart. Uitbreiding bestuur na nieuwe structuur met drie leden. Ere-lid Henk Troost komt te overlijden (29-9-2006) en de gemeente praat met de clubs over verhuizing, kunstgras en kleedkamers, zal nog jaren gaan duren. Het spel gaat beginnen, na overwinningen in de subtop 9-18 en even later 13-27, plaats twee, het elftal draait goed en blijft meedoen, spannende derby tegen Rouveen (0-0) en tweede plaats achter kampioen Olde Veste.
Nacompetitie ;eerste ronde BCV (0-1) en thuis 4-0, tweede ronde VEV, uit met 3-1 verloren en thuis ook (1-3) goed seizoen geen prijzen.

2005-2006 

Ere-lid Bertus Schut kijkt in de Meppeler Courant vooruit op het seizoen, maar ook achteruit, fijn om herinneringen op te halen.
De rijwielvierdaagse is wederom een succes van gezamenlijke inspanning. Tijdens de Meppel Cup is er winst op SVN (1-0) en in de finale een 3-1 nederlaag tegen winnaar MSC. Competitie start met een duidelijk 4-0 nederlaag tegen VEV, de latere kampioen. Daarna wel wat overwinningen, maar niet overtuigend, vier wedstrijden 6 punten, 6-0 nederlaag tegen Olde Veste en tot de winterstop wisselvallig. Willem Visscher stopt als keeper. Negen wedstrijden maar 13 punten, kleurloos. Gemeente wil kleedkamers aan clubs overdragen. 19 december komt Paul Ulrich te overlijden.
In de zaal weer finaleplaats voor FC Meppel bij Protos Weering; slechts vijfde dit jaar. FC Meppel en Bert Bosman gaan nog een jaar door.Er komt een nieuwe bestuurs structuur, damesvoetbal bij FC Meppel en het FC Journaal stopt dit seizoen, de website is leading voor het nieuws. Martin Weegenaar technisch coördinator en Martin Wiltens wedstrijdsecretaris. Het seizoen gaat roemloos uit, Abe Wolting neemt tegen Knickerbockers afscheid (13 mei 2006) met een 3-0 overwinning en later een afscheidswedstrijd, na 18 jaar in het eerste. Eindstand FC Meppel 22-36  plaats vijf, geen periode, helemaal niets, wel vijf senioren kampioenen veel jeugd ook kampioen.

2004-2005

O.l.v. opnieuw Koos van de Galien begint het seizoen met een 1-1 tegen de Weide en tweemaal verlies, na acht wedstrijden 9 punten, niet goed, teleurstellend, geen rust en geen lijn, in de winterstop hoort van de Galien dat er geen derde seizoen inzit, Bert Bosman tekent een contract. In de vierde bekerronde met 3-0 verloren van WKE, na vier overwinningen toch nog kans op nacompetitie.
FC Meppel bestaat 75 jaar en viert het bescheiden, verliest met 7-1 van Noordscheschut en het seizoen is kleurloos voorbij gegaan met 34 punten uit 22 wedstrijden. Afsluitende jubileum familiedag goed bezocht en positief afgesloten.

2003-2004

De nieuwe trainer in Koos van de Galien uit Havelte (42 jaar) sportieve acties leveren de club € 12000,00 op voor een tribune, zeer geslaagde actie jong en oud hebben meegedaan.
Augustus: tribune klaar en start nieuwe seizoen in de tweede klasse. Meppel Cup weer uit de kast gehaald: FC Meppel – Alcides 3-2, in de finale met 2-2 gelijk tegen MSC; een goed begin.
In de competitie een 0-2 thuisnederlaag tegen Eems Boys en tot de winterstop wisselvallig. FC Meppel wint opnieuw het Jan Bralten zaalvoetbaltoernooi en enkele weken later het Protos-Weering toernooi (deelname 100 teams) Op het veld gaat het na de winter wel beter, maar geen hoofdrol, bouwen aan een nieuwe ploeg, veel spelers vertrekken (zes), er komen nieuwe spelers voor terug (negen). Nieuwe ploeg, nieuwe kansen.

2002-2003

Gerard de Lange begint aan zijn droom, trainer van FC Meppel 1, Anton Bijker ss terug uit Genemuiden en gaat met zijn broer samenspelen.
Een van de meest boeiende seizoen staat voor de deur, vanaf de eerste wedstrijd is FC Meppel in strijd met PKC om de titel. Uit met 2-0 verloren van PKC. FC Meppel swingt als nooit te voren, voor de winterstop loopt het als een trein, goed en snel voetbal en spitsspelers die kunnen afmaken, als koploper de winterstop in met alleen PKC als mede rivaal om de titel.
In de winterstop wint FC Meppel het Jan Bralten zaalvoetbaltoernooi. Het eerste pakt de draad weer op met winst op Drenthina en gaat met PKC voor de titel.
Stand in maart FC Meppel 16-39 en PKC 15-35.
14 april 2003 de topper tegen PKC thuis, een onterechte 1-3 nederlaag, laatste speeldag verlies tegen LTC (2-1) en slechts een tweede plaats na een hele mooie competitie.
Nacompetitie, VHK schakelt FC Meppel uit.
Gerard de Lange neemt totaal onverwacht afscheid als trainer.
FC Meppel 2 promoveert naar de eerste klasse.

2001-2002

Bert Bosman gaat het derde jaar in en is weer titelfavoriet. Maar de start is niet goed, na 6 wedstrijd slechts 8 punten en een straatlengte achterstand op koploper Heerenveense Boys. Lucas Bijker is de nieuwe spits. De resultaten zijn wisselvallig en er moet zelfs naar onder worden gekeken. Geen nacompetitie als afscheid na de 2-2 tegen Nijland. Henk Wiebe van de Meulen volgt Rinze van de Meij op als voorzitter, uiteindelijke een vijfde plaats met 33 punten. Kleurloos. Bert Bosman vertrekt en Gerard de Lange komt als nieuwe trainer.

2000-2001

Met Yves Heskamp en Ivo Munsterhuis twee verschillende snelle spitsen, de verwachtingen zijn hooggespannen bij de supporters. Na vier wedstrijden koploper, met Staphorst in de achtervolging en een 0-0 in de derby tussen beide teams. Na het verlies tegen Rouveen (0-1) pakt Staphorst de periode.  Ook FC Meppel pakt een periode en speelt nacompetitie. Lucas Bijker komt eraan als aanvaller. Staphorst is niet meer te achterhalen. Heskamp vertrekt naar Genemuiden.
Voorzitter Arent Meijer komt te overlijden op 80-jarige leeftijd, heel veel leden bezoeken zijn begrafenis.
Meppel eindigt de competitie met 45 punten, drie punten achter Staphorst.  De nacompetitie begint met een 3-2 nederlaag tegen Waterpoort Boys, maar FCM wint thuis met 4-0. In de tweede rond is Blauw Wit de tegenstanders, uit met 2-1 gewonnen en thuis een 0-1 nederlaag. Blauw Wit wint na strafschoppen en zal later ook de finale winnen. Weer een kans voorbij.


1999-2000

Bert Bosman uit Hoogeveen is de nieuwe trainer van FC Meppel, een man met visie. Na negen wedstrijden onderaan, samen met Rouveen en VHK. Dan heeft Bosman de zaken goed neergezet en volgt een race naar de top. Nacompetitie is mogelijk en na de waanzinnige 5-5 thuis tegen Bolswardia is deelname zeker.
VEV uit Leek is de tegenstander. Na 0-3 uit en thuis een 1-0 nederlaag. In de tweede ronde rond SJS; uit een 3-1 nederlaag en thuis een 1-0 overwinning. Geen lef getoond in aanvallend opzicht, SJS promoveert.

1998-1999

Jan de Wilde gaat het weer proberen in de tweede klasse Noord. Peter Rijken neemt afscheid als voorzitter. FC Meppel begint goed aan de competitie. Echter veel afgelastingen thuis, mede i.m.v. wateroverlast. De velden staan blank op Ezinge.
Middenmootpositie tijdens de winterstop, maar slechts een zesde plaats op het eind. Op  beslissende moment is het telkens net niet. Het niet winnen van belangrijke wedstrijden, een jarenlang manco en weer afscheid van een trainer. Jan de Wilde vertrekt teleurgesteld.

1997-1998

Jan de Wilde uit Emmeloord is de nieuwe trainer. FC Meppel neemt na 6 wedstrijden positie in de kopgroep en heeft in Joan Jonker een spits in huis. Maar de wisselvalligheid en motivatie breekt de ploeg op en roemloos vijfde, met een teleurgestelde trainer Jan de Wilde.

1996-1997

Wederom is Henk de Velde de trainer, maar hij zal het seizoen niet afmaken in de tweede klasse oost. Het klikt niet (meer) tussen trainer en spelers en na zeven wedstrijden staat FCM op een degradatieplaats. Teveel jeugdspelers ingepast. Crisissfeer door slechte resultaten en Henk de Velde neemt ontslag in februari. Interim trainer Gerard de Lange die samen met coach Kees Nienhuis het tweede-klasserschap moet behouden. Een indrukwekkende serie volgt en op een haar na mist FC Meppel de derde periode. In de eindstand plaats 6, met dank aan Gerard de Lange en Kees Nienhuis.

1995-1996

Nieuwe trainer is Henk de Velde uit Kampen, jong en ambitieus. Hij mag beginnen in de 2e klasse Oost, maar het begin is slecht. 2 punten uit 5 en pas na 9 wedstrijden de eerste winst (4-1 bij Go Ahead Kampen) en degradatie blijft mogelijk. Dat zal ook gebeuren . In de laatste wedstrijd een 8-2 nederlaag en degradatie met 21 punten naar de 3e klasse. Er komt een hoofdklasse bij, daarom blijft FC Meppel in de 2e klasse, maar bij handhaving was FC Meppel gepromoveerd naar de 1e klasse.
FC Meppel 2 verliest de bekerfinale van Dos Kampen en FC Meppel A1 verliest de3 bekerfinale van HTC.

1994-1995

Opnieuw onder leiding van Fokko Wielink, een verjongde ploeg. De jeugd mag zich waarmaken. De eerste wedstrijd thuis een pak slaag van Oeverzwaluwen (0-4). Yves Heskamp maakt zijn debuut tegen Be Quick ’28, met hem erbij neemt het scorend vermogen toe, maar het kost Harco Schuring zijn plek als spits. Na 8 wedstrijden 6 punten en in februari het schandaal om de uitgestelde wedstrijd tegen Harkemase Boys i.v.m. de watersnood-smoes, een pijnlijke affaire met alleen maar verliezers. Daarna blijft de ploeg negen duels ongeslagen. Plaats zeven bij het afscheid van Fokko Wielink.

1993-1994

Trainer is nu Fokko Wielink, een frisse start. Het duurt een paar wedstrijden, maar dan begint het elftal gezicht te krijgen, maar speelt zeker niet mee voor de ereplaatsen. Een positie in de middenmoot, vijfde plaats, seizoen met teleurstellingen.
Aan het eind van het seizoen een benefietwedstrijd tegen Heerenveen, voor het vernielde clubhuis. Een goede afsluiting.

1992-1993

FC Meppel begint met een aantal nieuwe spelers hoopvol aan de competitie in de 2e klasse noord, maar een start met een 5-2 nederlaag bij Holwierde en kan niet echt imponeren. Trainer Kees Nienhuis kondigt zijn vertrek aan, na vier mooie voetbaljaren en benoemt Fokko Wieling als nieuwe trainer. Na 12 wedstrijden staat FC Meppel op de laatste plaats en de zorgen nemen toe. Maar ineens is er een eindsprint. Maar niet afdoende, met Leeuwarder Zwaluwen en SC Angelslo moet gespeeld worden voor de derde degradatieplaats. FC Meppel heeft slechts één wedstrijd nodig om zich veilig te spelen, thuis tgen Angelslo wordt het 6-1.

1991-1992

In de noordelijke 2e klasse opnieuw beginnen na de gemiste promotie en het vertrek van een aantal dragende spelers. Harco Schuring scoort 5 maal tegen Be Quick en FC Meppel wint van MSC voor de beker. In de competitie een positie in de middenmoot. “FC Meppel mist karakter,” roept Kees Nienhuis in februari 1992. Een teleurstellende achtste plaats.

1990-1991

Onder leiding van Kees Nienhuis begint FC Meppel goed en nestelt zich in de kopgroep en moet in Sneek een beslissingswedstrijd voor het periodekampioenschap spelen tegen Broekster Boys. FC Meppel verliest echter met 3-0, maar blijft tot aan de winterstop bovenin meedraaien. Maar als op 9 maart 1991 de topper tegen Broekster Boys wordt verloren (0-2) is het kampioenschap niet meer haalbaar, echter wel de nacompetitie. Na een voetbalshow thuis tegen Owios (8-0 winst) is de nacompetitie zeker, alsmede een fraaie tweede plaats. In de nacompetitie met Heerenveense Boys en Blauw Wit ’34  winnen de Boys thuis met 6-2 van Blauw Wit en FC Meppel uit met 0-1 van Blauw Wit. Thuis tegen Heerenveense Boys  valt de beslissing op 25 mei. FC Meppel wint met 4-2 en maakt zich op voor de promotiewedstrijd tegen ASWH.
In Scherpenzeel beleeft FC Meppel en de meegereisde aanhang een zwarte zaterdag, na een 3-1 voorsprong verliest het team in de laatste zeven minuten alsnog met 4-3 van ADWH, nu na zoveel jaren nog steeds een veelbesproken wedstrijd. ‘Weet je nog toen in Scherpenzeel…”.  Laatste wedstrijd voor een aantal eerste elftal spelers.


1989-1990

Kees Nienhuis uit Meppel is de opvolger van Jan Klaassens en wil binnen twee jaar terug naar de tweede klasse. Goede start met vier overwinningen en daarbij de favorietenrol. De voor het eerst ingevoerde periodetitel is voor FC Meppel, na de 1-2 overwinning op de Knickerbockers.
Op 27 oktober 1989 komt erelid Andries Hagedoorn te overlijden, 69 jaar oud.
Met 20 punten uit 11 wedstrijden is FC Meppel koploper, zes punten voor de Weide. FC Meppel viert het 60-jarig bestaan in februari.  Het kampioenschap komt in zicht, maar FCM speelt tweemaal gelijk. Op 21 april wint het met 0-1 bij Omlandia en is KAMPIOEN en promoveert weer naar de 2e klasse. Kampioen in het jubileumjaar, 38 punten uit 22 wedstijden, met overmacht dus. Bert Kreeft stopt met voetballen.

1988-1989

Jan Klaasens begint met dezelfde selectie, dat is momenteel ondenkbaar geworden in het amateurvoetbal en FCM gaat opnieuw in de 2e klasse spelen. Maar de start is weer slecht; 1 punt uit 5 wedstrijden. Na 10 wedstrijden nog geen overwinning, 6 maal gelijk. Degradatiegevaar. Er blijft het hele seizoen gevaar voor degradatie. Op 22 april 1989 verliest FC Meppel van 2-1 van BCV en is degradatie naar de derde klasse een feit.

1987-1988

Wederom onder leiding van Jans Klaassens in de 2e klasse E. Slechte start met drie nederlagen, o.a. Drachtster Boys 3-7 en Owios 6-1. Met 8 punten op een elfde plaats na 13 wedstrijden; degradatiegevaar. WHC is kampioen als het thuis met 5-1 van FC Meppel wint, de eindsprint van FCM is goed en plaats vier met 21 punten uit 22 wedstrijden. Workum is laatste met 18 punten, daar tussenin zitten zeven andere clubs, bijzonder spannende degradatiestrijd dus.

1986-1987

Jan Klaassens  staat weer voor de groep en de indeling is de 2e klasse E, sterke tegenstanders als WHC, Be Quick ’28 en ONS Sneek zijn erbij gekomen.
De start is prima met drie overwinningen, Hans Huisman is de organisator achterin. Op 27 september de topper tegen medekoploper WHC. 900 bezoekers rond ons hoofdveld en een 3-1 overwinning. De eerste nederlaag komt in wedstrijd nummer 9 (5-0verlies op Urk) waarna er meer nederlagen volgen. Het voetbal is echter van een behoorlijk niveau, er doen zeker 6 clubs mee voor het kampioenschap. FC Meppel verliest thuis met 3-8 van Urk, tenslotte een goede vijfde plaats, maar iets teleurstellend na een bliksemstart.

1985-1986

Spelende in de twee klasse, wat een ervaring voor deze lichting spelers, met de nieuwe trainer Jan Klaassens uit Hoogeveen. Maar de start is moeilijk, 1 punt uit 4 wedstrijden, dan ineens 3 overwinningen op en rij en na 11 wedstrijden staat FCM in de middenmoot. Na een goede eindsprint eindigt Meppel op de vijfde plaats, uitstekend voor de debutant in een competitie met HZVV, URK, OWIOS en Drachtster Boys.

1984-1985

FC Meppel is wederom favoriet in de Drents-Groningse derde klasse. Jacob Botter is van mening dat een goede competitiestart de basis moet zijn voor een kampioenschap, het vorige jaar lukte dat niet, mede door blessures. FCM doet vanaf de eerste wedstrijd bovenin mee. Jan Klaassens zal het nieuwe seizoen de trainer worden.
Harco Schuring maakt zijn opwachting, als je Bert Kreeft en Harco Schuring in de voorhoede hebt staan…
De weide uit Hoogeveen is de belangrijkste concurrent voor de titel, in Meppel wordt het 1-1. Zaterdag 4 mei 1984 de topper uit tegen de Weide; na een 2-0 ruststand, zorgen Warner de Roo en Bert Kreeft voor de 2-2 eindstand en gelijke kansen met nog één wedstrijd te spelen.
Zaterdag 11 mei 1985; FC Meppel – Eems Boys 6-1 met 4 doelpunten van Bert Kreeft. De Weide speelt gelijk bij Viboa en FC MEPPEL IS NA 22 JAAR KAMPIOEN!!

1983-1984

FC Meppel start als titelfavoriet, maar veel blessures bij de competitie-aanvang stellen de ploeg niet in staat om punten te behalen. Adriaan de Jonge maakt zijn debuut in het eerst, als A-junioor. In de belangrijke wedstrijd om plaats 1 tegen Lycurgus laat FCM de overwinning liggen (2-2) en opnieuw een tweede plaats. FC Meppel organiseert jeugdtoernooien, zoals het Bertus Schut-toernooi, het Peter Smit-toernooi en het Andries Hagedoorn-toernooi.

1982-1983

Weer de Drent/Groningse competitie. De Meppeler clubs liggen in de clinch met de gemeente over de toegangsweg naar de sportvelden.
Na 9 wedstrijden een tweede plaats achter Drenthina, maar wel 2-1 verlies in de topper tegen deze Emmenaren. Drenthina wordt kampioen, Meppel keurig tweede.  In Mei 1983 neemt Henk Lubbers afscheid als grensrechter, wie met hem hebben gewerkt weten hoe hij is geweest. Huidig bestuurslid Frits Drost maakt deel uit van de eerste selectie van FC Meppel.
FC Meppel wint de Meppel Cup.
FC Meppel B1 verliest de zwolse bekerfinale met 2-1 van Be Quick ’28.

1981-1982

FC Meppel speelt in de Drentse derde klasse, winst en verlies wisselen elkaar af met een positie in de middenmoot als gevolg. Echter drie wedstrijden voor het einde staat de ploeg ineens tweede met kansen op het kampioenschap. De eindsprint klopt echter niet en een vierde plaats is het resultaat. Jacob Botter sleutels verder aan de ploeg, hij wil meer….

1980-1981

Eindelijk verlost van die Friezen. Voorzitter Meijer is blij met de Drents/Groningse indeling, maar ook hier veel nederlagen en onderin meedoen.
Op 3 januari1 1981 komt de eerste voorzitter, Cornelis Koerten, te overlijden op 79-jarige leeftijd.
In januari speelt de kwestie ‘Hans van Driesum,’ die eenmalig deelneemt aan de recreatieve Meppeler zaalcompetitie en van de KNVB een schorsing van 7 maanden krijgt. De zaak doet nogal veel stof opwaaien in de media en na 2 maanden wordt de schorsing opgeheven.
In de competitie gaat het niet goed, degradatie blijft het thema en 5 wedstrijden voor het einde staat het op de laatste plaats. Een beslissingswedstrijd tegen SCN is noodzakelijk om derde-klasser te blijven. FC Meppel en SCN hebben 19 punten, daarboven staan vijf ploegen met 20 punten, een zeer spannende competitie. Woensdag 3 juni 1981 de beslissingswedstrijden in Bovensmilde. Na een 1-1 tussenstand werd het 6 minuten voor tijd 2-1, door topscorer aller tijden Bert Kreeft. Dolle vreugd bij de meegereisde aanhang en een glimlach bij Jacob Botter, die na twee jaar het roer weer overneemt van Sierd van de Sluis.


1979-1980

Het vijftigjarig bestaan in februari 1980 met een feestweek en activiteiten. Een levendige club in de maatschappij. Bertus Schut schrijft het prachtige jubileumboek dat veel gekocht zal worden.
2 mei 1980 bekerduel ACV-FC Meppel 2-1; het laatste ACV-doelpunt scoort Hans Huisman, die later bij FC Meppel succesvol zal zijn. Weer geen toppositie in de competitie, wel het jubileum-VCV toernooi op Ezinge. Deelname van 1000 voetballers, prachtige dag.

1978-1979

John Tanalepy is in september 1978 het 500e lid van de snel groeiende vereniging, in het seizoen 2003-2004 traint hij de A-junioren in de hoofdklasse.
Het eerste team speelt weer in de Friese klasse, Nico Ebbelink en Gerard de Lange zijn de smaakmakers met Bert Kreeft in de spits. Met een zevende plaats was er wederom geen succes. Jacob Botter vertrekt naar DOS Kampen, met medewerking van FC Meppel. Hij zal met DOSK landskampioen worden bij de zaterdagamateurs. Sierd van de Sluis uit Steenwijk is zijn opvolger.

1977-1978

Opnieuw in de Friese klasse ingedeeld en bijna traditioneel een slechte start. De uitbreiding van het clubhuis is een feit, de accommodatie is goed. FC Meppel eindigt wederom in de middenmoot en zal weer een jaar in de 3e klasse spelen.

1976-1977

In de Friese derde klasse een moeizame start en na 11 wedstrijden de laatste plaats met maar 5 punten. Botter krijgt de ploeg toch op zijn manier aan het voetballen en de resultaten worden beter, geen degradatie. Het tweede is kampioen geworden van de reserve 3e klasse afdeling Zwolle.

 

1975-1976

Een goede start in de Drentse derde klasse brengt FC Meppel op een tweede plaats na 11 wedstrijden, maar daarna gaat er veel mis en met een zevende plaats vertrekt trainer Jonker naar SDCP, waar hij wel succes zal hebben en begint FC Meppel aan de eerste periode Jacob Botter.

1974-1975

Henk Jonker uit Wapenveld is de nieuwe trainer, maar beleeft een slechte competitiestart in de derde klasse. Een laatste plaats na 8 wedstrijden en het debuut van Henri Kreeft in het eerste. Na de winterstop gaat het beter en met een plaats in de middenmoot is men tevreden.

1973-1974

Na een oefenduel met Urk (3-1 winst) opent FC Meppel op 6 augustus 1973 officieus het nieuwe clubhuis. Officiële opening vindt met een receptie plaats op 16 september 1973. Een zeer trots bestuur.
Jan Fledderus neemt het secretariaat over van Henk Meuleman. FC Meppel is koploper na 11 wedstrijden, maar na de winterstop gaat het ineens veel minder en is er weer een tweede plaats voor ons.

1972-1973

Competitiestart als F. C. Meppel en winst in de eerste wedstrijd tegen Bolswardia, 3e klasse Noord. Lange tijd aan de leiding met Workum, maar na de 1-2 nederlaag tegen ONT is het kampioenschap voor Workum en eindigt Meppel op de tweede plek.

1971-1972

Opnieuw uitkomend in de derde klasse onder leiding van trainer Kleefman uit Hoogeveen. Wederom een slechte competitiestart en na 10 wedstrijden de laatste plaats (6 punten uit 10 wedstrijden). Trainer Kleefman verhuist naar het westen en Jan Meppelink neem het roer van hem over. Bekende namen in het eerste, Dijkstra, Van Driesum, Meuleman en Noordhuis. Pas op de laatste speeldag in veiligheid na het 1-1 gelijkspel tegen Kollum. VCV-toernooi op Ezinge, met deelname van 96 teams. Dit was het laatste seizoen als MJV.

1970-1971

Matig seizoen, lange tijd in degradatie-gevaar. Trainer Wieger van Oosten uit Meppel. Henk Meuleman speelde centraal op het middelveld. MJV eindigt op een achtste plaats.
 


1968

 

 

 

 

1966

 

 

 

 

1964

 

 

 

 

1963

Promotie naar de 2e klasse, de toenmalig hoogste zaterdagklasse in Nederland. Promotie door een 2-0 overwinning op VVT. 15 juni spelen de MJV’ers Wiebrand van de Belt en Albert Dingste in het noordelijk zaterdag jeugdelftal tegen de Friezen. Ook toen al werd er een polio-toernooi gehouden op de velden van het sportpark Ezinge.

Start in de 2e klasse is verrassend. MJV-Urk 4-2 met vier doelpunten van Johan Loyenga, 1000 bezoekers! DosK-MJV 1-2, DosKampen was een jaar op eigen veld niet verslagen en MJV pakt de koppositie na twee duels, weer twee doelpunten van Johan Loyenga.
Aan het eind toch degradatie naar de 3e klasse, maar wel een hele leuke competitie.

1962

Het kampioenschap in de vierde klasse B in een competitie met ACV, HZVV en SJS, directe plaatsing naar de derde klasse.

1961

Geen informatie

1960

Spelend in de vierde klasse en achter Drenthina en SSSV een derde plaats.


1959

Kampioenschap van de 4e klasse. Na het spelen van 6 promotie-wedstrijden geen promotie afgedwongen. Het kampioenschap behaald na een 3-2 overwinning op Noordscheschut, met een hattrick van Gerrit Welbergen. Ongeslagen kampioen!

Promotiewedstrijden:
Workum-MJV 1-1, MJV-Stedum 1-1
Stedum met o.a. Peter Smit in de ploeg. Later komt hij in Meppel wonen en zal een zeer gewaardeerd lid van FC Meppel worden. Na deze gelijk stand volgt er weer een halve competitie:
Workum-Stedum 3-1, Stedum-MJV 0-2, MJV-Workum 1-3 Geen promotie dus.

1958

Degradatie uit de derde klasse na een 4-2 nederlaag tegen Leeuwarder Zwaluwen

1957

Geen informatie.

1956

Trainer Anne van de Berg komt naar MJV als opvolger van de succes-trainer Chris Hartsuiker. Twee MJV-spelers komen uit in het noordelijk elftal; doelman Bernard van Aalderen en spits Egbert Mastebroek.

1955

25-jarig bestaan van MJV, gevierd met een kampioenschap in de 4e klasse. 16 april thuis tegen Drenthina een 4-1 overwinning. Chris Hartsuiker is nog steeds de succesvolle trainer, die hierbij afscheid neemt.

1954

Nu indeling in Friesland. De derde plaats wordt behaald met recht op promotiewedstrijden. Blauw Wit ’34 en Leeuwarder Zwaluwen waren de tegenstanders voor twee plaatsten in de 3e klasse. MJV werd derde.

1953

Onze eerste KNVB-competitie, noordelijke 4e klasse D. Hilbert van Urk wordt de nieuwe voorzitter.

1952

Promotie naar de grote KNVB, op 19 april 1952 na een gewonnen wedstrijd tegen DESZ. Ook het tweede en derde elftal worden weer kampioen.

1951

20 januari 1951: officiële opening van sportpark Ezinge. De vastgestelde wedstrijd  werd echter afgelast. De eerste wedstrijd op het sportpark was op 3 februari; MJV-PVBK Kampen. Uitslag 6-1!

1950

Twintigjarig bestaan MJV. Een jubileumavond op woensdag 8 maart in zaal Slot. In de competitie eindigt het eerste team op een zesde plaats.


1949

Buitenlandse reis voor enkele MJV’ers. Sportuitwisseling met Horsham (Engeland).Bernard van Aalderen was de keeper in de ploeg. Het tweede elftal is kampioen geworden, evenals het 3e team.

 

 

1948

Het D-team is kampioen geworden en spelen op 24 april tegen Drenthina. Bij Drenthina is een oud-meppeler voorzitter die uiteraard koos voor hetzelfde groen-witte tenue als MJV.

1947

Hervatting van de normale competitie KNVB. MJV eindigt op de zesde plaats. Gerrit Welbergen en Bertus Schut zijn de topschutters.

1946

7 September 1946: Meppeler elftal speelt tegen de kampioen van het noorden; Heerenveen. MJV levert 6 spelers, Heerenveen met Abe Lenstra,  won de wedstrijd met 9-5.

1945

12 oktober 1945 eerste uitgave MJV-nieuws. In de loop der jaren steeds beter en actueler.

1944

Het A-elftal is kampioen geworden, veel spelers zullen later in het eerste uitblinken.

1943

Strijd om de Diaconessenhuis-beker. Beslissingswedstrijd MJV-Alcides op 1 september leverde veel publiek op en een gevoelige nederlaag, 6-0.

 

1942

Weer een normale competitie en een kampioenschap! In de kampioenspoule werd tweemaal verloren van Genemuiden, Chris Hartsuiker was nog steeds de succesvolle trainer.

1941

Officieus kampioenschap met een goed elftal. Tegen Dos Kampen werd gestreden om het algeheel kamioenschap van het zaterdagvoetbal Oost. Er waren vier wedstrijden voor nodig. De laatste won Dos Kampen met 0-2.

1940

4 mei 1940 laatste wedstrijd i.v.m. de oorlog, verloren met 5-3 van Dos Kampen. Na de fusie ontstond de KNVB en kregen wij in de competitie te maken met zondagclubs.


1939

Het gaat steeds beter met een vierde plaats in deze sterke 1e klasse. Men was zeer tevreden, met dhr. Ijzerman als topschutter met 16 doelpunten.
Tweede plaats oostelijke bondsdag ac hter Genemuiden.

1938

Uitkomend in de 1e klasse afdeling Zwolle. Debuterend in de 1e klasse met een 8e plek als resultaat. Toen al onderweg met een bus, immers een auto had je niet beschikbaar. Heel veel plezier onderweg.

1937

Het eerste kampioenschap in de afdeling Zwolle, 2e klasse. Een competitie met zes clubs, dus tien wedstrijden, die allemaal gewonnen werden met een doelsaldo van 49-8.  Op 1 mei 1937 werd de kampioenswedstrijd tegen Be Quick ’28 gewonnen met maar liefst 10-0.

1936

Opvoering van een door o.a. Jan Bralten geschreven revue. Ook toen al.

1935

Jaap Vos vertrekt naar ZSV (Zwartsluis).
Spelers betalen 1 cent als bijdrage in de kosten voor de petroleum bij de wedstrijdbespreking.

1934

Ernstige financiële problemen, extra vergadering noodzakelijk. Dit jaar voor het eerst uitgekomen in competities met jeugdelftallen.

1933

Frans Vos komt in het bestuur als 2e secretaris. Er komt een huishoudelijk reglement.

1932

In 1932-1933 was er een Meppeler voetbalbond voor reserve-elftallen, ook MJV 2 deed hieraan mee, met o.a. Alcides, Sparta en BOV.

1931

Deelname competitie CNVB afdeling 2 te Zwolle, met o.a. Dos Kampen, Volharding Nunspeet, Be-Quick ’28 en SCV ’28 Zwolle.

1930

Oprichting MJV op 24 februari 1930 door C. Korten (voorzitter), H van Oosten, W Scherper, S de Vries en M. Mastebroek. Later is daar R. Sieders bijgekomen.