Indeling MO Teams

donderdag 6 juni 2024

Beste leden, ouders en verzorgers. Seizoen 2023-2024 is ten einde en de schoolvakanties gaan straks beginnen. Het afgelopen seizoen is een seizoen geweest van pieken en dalen. Zo hebben wij door externe factoren helaas in de winterstop afscheid moeten nemen van de trainer en leidster van MO17-1. Ondanks deze tegenslag is het wel een goed seizoen geweest. Zo hebben wij dit seizoen drie kampioenschappen kunnen vieren. Dames 1 is kampioen geworden en komt volgend seizoen uit in de tweede klasse. Naast Dames 1 zijn ook de teams MO17-1 en MO15-1 verdiend kampioen geworden. Dit heeft allemaal niet gekund zonder vrijwilligers en de andere teams die speelsters uitlenen zodat iedereen aan spelen toe kan komen. Samen hebben wij er een mooi seizoen van gemaakt en maken wij er volgend seizoen ook weer een mooi seizoen van. Maar wel in nieuwe teams en nieuwe samenstellingen.

De teamindeling kan je vinden in de onderstaande link

Teamindeling seizoen 2024/2025

De teamindeling is tot stand gekomen in samenwerking met de huidige en nieuwe trainers van de diverse teams. De huidige trainers hebben wij de ruimte gegeven om per speelster de voorkeur voor een team aan te geven. Daarna is deze lijst de afgelopen weken intensief besproken met de nieuw aangestelde trainers van de selectieteams.

Wij zijn blij te kunnen mededelen dat wij dit jaar weer een MO20 team hebben. Voor de TC is een MO20 belangrijk om de doorstroom vanuit de jeugd naar dames 1 op niveau te houden. Verder hebben wij het aankomende seizoen ook weer een instroomteam. Dit seizoen wordt het een MO13/MO12. Al met al dingen om trots op te zijn en die onze gezamenlijke meidenafdeling zeker sterker gaan maken.

Natuurlijk begrijpen wij dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen en dat sommige speelsters graag in een ander team hadden gespeeld. Helaas is het onmogelijk om een indeling te maken die iedereen naar wens is. Maar ervaring vanuit andere jaren leert ons ook dat mogelijke bezwaren met betrekking tot de indeling zich meestal oplossen als de speelster een aantal weken in het nieuwe team heeft getraind en gespeeld. Vaak moet een speelster ook even wennen aan het nieuwe team.

De teamindelingen hebben een “voorlopige” karakter. Er kunnen namelijk altijd nog verandering en verschuivingen plaats vinden door o.a. nieuwe aan- en/of afmeldingen van spelers/speelsters.

Ondanks alle zorgvuldigheid kan het voorkomen dat een speelster niet op de lijst staat of een speelster staat juist wel op de lijst, maar voetbalt komend seizoen niet meer. Als dit het geval is of er zijn andere vragen, kunnen die gesteld worden aan: Samenwerkingalcidesfcmeppel@gmail.com

Zo aan het einde van dit bericht willen wij nog een beroep doen op ouders/verzorgers/kennissen om zich beschikbaar te stellen als trainer, leider of anderszins voor het nieuwe seizoen. Er zijn nog teams die geen trainer/leider hebben (zie teamindelingen). Wij zoeken jullie hulp als vrijwilligers bij deze teams en bij het meidenvoetbal in het algemeen. 

Met deze indeling zijn wij ervan overtuigd dat alle speelsters in hun team met veel plezier een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan.


Met vriendelijke groet,

TC Dames ST FC Meppel/Alcides

 Patrick de Leeuw
 Bernadette Magrié
Iwan Bennink
Dick Sloots
Gerard Vloedbeld