Jan Albert de Vries nieuwe keeperstrainer FC Meppel

vrijdag 6 april 2018

Met ingang van volgend seizoen is Jan Albert de Vries de keeperstrainer van FC Meppel. De Vries zal de keepers van onze eerste selectie onder handen nemen. We zijn erg blij dat deze ras-FC Meppeler toegevoegd wordt aan de technische staf van ons vlaggenschip.

“Appie” is een bekend gezicht bij FC Meppel. Als keeper is hij erg succesvol geweest bij onze club. Met het eerste elftal promoveerde hij in 2009 (via nacompetitie) en 2011 (kampioenschap) naar de eerste klasse. Vanaf 2013 was Jan Albert het gezicht van het tweede. Hier beleefde hij in 2015 het ultieme hoogtepunt als keeper. De Weide werd in de finale van de nacompetitie via strafschoppen verslagen. De beslissende penalty werd gekeerd door De Vries. Hiermee werd promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen, waar ons tweede elftal nog steeds in uit komt.

Naast FC Meppel was Jan Albert de Vries ook  actief bij Alcides en Vitesse’63. Bij laatstgenoemde doorliep hij de jeugdopleiding. Inmiddels speelt hij op vrijdagavond zijn wedstrijden bij FC Meppel 35+1. Vanaf komend seizoen is hij dus ook te bewonderen als keeperstrainer.