Kampioenschap JO11-2 met wedstrijd- en sfeerverslag!

woensdag 29 mei 2019
  • 1/5
  • 2/5
  • 3/5
  • 4/5
  • 5/5

FC Meppel JO11-2 is onlangs kampioen geworden! Lees hier het verslag van de kampioenswedstrijd tegen MSC!

Na 9 wedstrijden bevonden we ons als FC Meppel JO-11 2 op een 2 plek. Met 1 punt meer bezetten onze buren van MSC de eerste plek. Op dinsdag 21 mei begon de verzette wedstrijd om 18:00. De spelers en al een groot gedeelte van het publiek verzamelden zich bij de kantine van FC Meppel waar de eerste spanningen verwoord werden.

Na een warming up begon de wedstrijd, direct bemerkten we de spanning bij de beide ploegen, fysiek veel contact en felle duels werden uitgevochten. Het inmiddels toegestroomde publiek kreeg in de eerste 10 minuten van dichtbij een hele mooie goal voorgeschoteld. De vele ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en vele vrienden waren allemaal gekomen voor deze finale van het seizoen. Een beetje links voor de goal kwam de bal te liggen op een afstand van 15 meter als gevolg van een overtreding. MSC zette de muur neer en Julian nam plaats achter de bal. Na een paar happen zuurstof rende hij op de bal af en gaf met veel gevoel hoogte en snelheid mee in de richting van de goal. De bal nam toe in snelheid waardoor de keeper geen tijd meer had om te reageren op de raket van Julian. BAM: 0-1. Terwijl het publiek het uitschreeuwde van vreugde vlogen de spelers elkaar in de armen, de eerste tik was uitgedeeld. Achterin hielden we de boel goed dicht, hoewel MSC soms gevaarlijk was met hun lange bal speelden achterin Ivo en Julian als een betonnen muur, niemand komt er door. Vanaf de zijkanten hadden we veel snelheid middels Evi en Nick die ook goed hun verdedigende taken op zich namen. Daan en Joost zorgden voorin voor veel druk op de tegenstander. Ze zetten goed druk waardoor MSC vaak de lange bal moest spelen. Centraal op het middenveld stond Thijs alle ballen op te vangen om deze weer naar voren te spelen. We stonden goed als team en hielden goed stand.

In het tweede kwart kwamen Martin, Floris en Jami in het veld. Martin en Floris namen hun plek in op het middenveld, daar stonden ze sterk hun mannetje en lieten zich niet weg zetten. Met veel druk op de tegenstanders en mooie acties waren ze belangrijk. Jami kwam terecht in de spits, ondanks het nog niet veel ervaring hebben met wedstrijden ging het goed. Het combineren van Jami met anderen zorgde voor veel zorgen bij de verdediging van MSC. Helaas kon FC Meppel geen beroep doen op de spits Remko omdat hij geblesseerd is geraakt in de vorige wedstrijd aan zijn enkel. Het bleek een moeilijk 2e deel te worden. MSC gaf meer druk en werd een aantal keer erg gevaarlijk. Gelukkig was daar de rots in de branding Ramon. Ramon is een echte lijnkeeper die met katachtige reddingen de nul kon houden in dit deel. Door als team sterk te staan, elkaar te helpen en met een volledige inzet hielden we stand.

Rust: even bijkomen en even wat drinken. Kees, Dirk-Jan en Rob namen de tijd om met het team weer aan te moedigen; blijf ons eigen spel spelen (opbouwen), wees scherp en duidelijk in je spel en blijf je verdedigende taken goed doen. Met hernieuwde energie en na de gezamenlijke yel gingen met vertrouwen het 3e kwart in.

We kregen vrij snel een tegen goal te verwerken wat de stand gelijk trok. Na 2 prachtige reddingen lukte het Ramon net niet om in derde instantie de bal tegen te houden. Een gelijkspel was voor MSC genoeg om kampioen te worden. Maar de kopjes van FC Meppel gingen niet naar beneden, sterker nog, de tegentreffer zorgde voor een verhoogde inzet bij iedereen. We speelden goed ons eigen spel en konden goed de bal vanaf de zijkanten kwijt aan de voorhoede. Ook het middenveld stond vaak goed en anticipeerde goed op de lange ballen van de keeper van MSC.  Na een mooie aanval via de rechterkant kwam de bal terecht bij Joost die goed inschoot, BAM: 1-2. Virtueel is FC Meppel weer kampioen. Veel ontlading bij de spelers en het publiek. Nu begon de tegenstander meer aan te zetten.

Na een korte time-out brak het laatste deel aan van de wedstrijd. Het spel golfde heen en weer en i voor een paar angstige momenten voor de goal van FC Meppel.

FC Meppel deed een stapje terug om de winst veilig te stellen maar hierdoor lukte het MSC om dicht bij de goal te komen wat ook resulteerde in de 2-2. Wat een tik, het einde van de wedstrijd naderde terwijl de winst toch dichtbij lag. We hadden nog maar 5 minuten te spelen met een 2-2 stand en moesten dus risico’s gaan nemen om weer een goal te forceren. Het was prachtig om te zien hoe de spelers van FC Meppel als een collectief bleven geloven in de winst. Iedereen deed een stapje extra en vond nieuwe energie om nog in de laatste minuten alles te geven. Het publiek kon de spanning bijna niet meer aan en ook Kees, Dirk-Jan en Rob probeerden met alles wat ze hadden de spelers het onmogelijke te laten doen. Toen er in de laatste 2 minuten een corner was voor FC Meppel kwamen alle spelers voor de goal, zelfs keeper Ramon stak de middellijn over om druk te kunnen zetten. De corner kwam voor de goal en leek afgeslagen maar Joost nam de bal aan en trapte de bal onhoudbaar in de boven hoek van de goal….. BAM: 2-3. Met nog maar 1 minuut te spelen. De ontlading was enorm, het geloof werd beloond, spelers vielen elkaar in de armen en de wisselspelers renden het veld op. Het publiek ging uit haar dak en het gejuich was in de wijde omgeving goed te horen. Toch was er nog 1 minuut te spelen, het zal toch niet gebeuren dat MSC alsnog een goal zal maken…. De beide teams stelden zich weer op voor de aftrap. MSC nam de aftrap en probeerde nog 1 keer een aanval op te zetten. Daar hadden ze zich toch in vergist in Joost. Hij zette direct druk en kon de bal overnemen richting de goal. Daar speelde hij 1 speler uit en was de uitkomende keeper te slim af door de bal langs hem heen te spelen in de goal. BAM 2-4!!! Dromen komen uit! Echt!! Want deze voorsprong kan MSC niet meer omzetten in de resterende 30 seconden. Na de aftrap floot de scheids voor einde wedstrijd. FC Meppel JO-11 2 IS KAMPIOEN! De ontlading van het totale team was enorm, spelers renden over het veld om hun vreugde onderling te vieren. Er werd geknuffeld met de begeleiding en met het publiek, kinderen vielen het voor hun toegestroomde publiek in de handen, broertjes en zusjes mengden zich in het feest. Iedereen was getuige van hoe dit sterke team veerkrachtig omgaat met een tegenslag. De kracht van dit team is dat het een team is. Dat maakte het verschil!

Met de champagne op het veld zongen de kinderen het clublied als ware kampioenen!

Na deze onvergetelijke wedstrijd, wat ons het kampioenschap opleverde, gingen alle spelers en ouders zich opmaken voor de zaterdag. De huldiging vond toen plaats en er wachtte ons een oefenwedstrijd tegen het Duitse VFL Löningen.

Op zaterdag 25 mei was het moment eindelijk daar. Het bestuur was achter de schermen erg actief betrokken en regelde het beste voor dit prachtige team. In de kleedkamers vonden de spelers hun welverdiende kampioensshirt. Het prachtige FC Meppel logo met hun eigen naam op de borst en achterop KAMPIOEN 2019. Blije koppies maakten zich op om onder begeleiding van het FC Meppel clublied de kantine te betreden. Daar stonden de ouders en bezoekers klaar om deze kanjers onder luid applaus binnen te halen. Daar kregen ze een persoonlijk praatje en ontvingen ze een medaille als aandenken aan dit kampioenschap. De taart die het bestuur had geregeld was prachtig, een foto van het team op de taart maakte deze taart uniek, wat een mooi gebaar! Nadat alle spelers op de foto zijn geweest en de taart op was gingen de spelers het veld op om lekker te doen waar ze goed in zijn, voetballen. Het duurde even tot onze gasten uit Duitsland er waren, onderweg hadden ze wat vertraging opgelopen. Dat maakte dat de ouders de tijd hadden om deze bijzondere wedstrijd te omlijsten met veel extra’s. Even een opsomming van de extra’s: er hing een spandoek, vlaggen werden in het veld gestoken, muziek op het veld, een officiële persfotograaf was aanwezig, de selectie namen werden opgelezen, vaantjes uitgewisseld, volksliederen werden afgespeeld, fakkels werden afgestoken… kortom, de sfeer was prachtig door de grote inzet van de ouders. De wedstrijd werd gewonnen door onze gasten met 3-4, maar het was een hele mooie gelijkwaardige wedstrijd om te zien. Na de wedstrijd was er koffie en thee en werden we als dank door het team van VFL Löningen getrakteerd op een patatje bij de plaatselijke MC.

Het was een onvergetelijke week voor de spelers, ouders en andere betrokkenden. Dank aan het bestuur, alle ouders en bovenal aan de spelers van FC MEPPEL JO-11 02.

Kees, Dirk Jan en Rob