NEC Delfzijl - FC Meppel

woensdag 27 maart 2019

Zaterdag 23 maart reisde ons vlaggenschip af naar het hoge Noorden. NEC Delfzijl was de tegenstander. In de thuiswedstrijd had onze FC met enig fortuin 2-1 gewonnen tegen een toen sterke ploeg. Beide ploegen hadden de afgelopen weken geen punten gepakt en dus stond er voor beide teams veel op het spel.

Op het gras in Delfzijl begon de thuisploeg sterker en creëerde enkele kleine kansen. Na 15 minuten werd Meppel sterker en begon de wedstrijd te domineren, zonder zelf tot goed voetbal te komen. Dit leverde enkele kansen van Juules Kwant en onze aanvoerder Jos Fidom op, maar zonder resultaat. Hiervoor moesten de gasten tot de 32e minuut wachten, toen Hans Mansveld na geklungel achterin bij NEC beheerst afrondde en de 0-1 op het scorebord bracht. Dit was ook de ruststand. NA de rust zette Meppel het overwicht voort en met name youngster Juules Kwant had een aantal hele mooie kansen om de voorsprong te vergroten. Hij verzuimde dit echter en zo bleef de krappe voorsprong op het scorebord staan. De thuisploeg kwam tot weinig goed voetbal en op basis van deze middag staan ze ook terecht op de plek waar ze nu staan. Meppel moest echter tot de 80e minuut wachten toen Robert Erik Lanting uit een corner de 0-2 binnenschoot. Het was zijn 100e competitie doelpunt in het amateurvoetbal. Dat hierbij ook dertig doelpunten tegen Darp en Wijster in de 5e klasse bijzaten, doet er niet toe, het blijft een mooie mijlpaal. Meppel leek naar een uiteindelijk gemakkelijke en terechte overwinning af te gaan. Niet veel later scoorde NEC Delfzijl toch verrassend de 1-2 en werd het weer spannend in de laatste minuten. Totaal onnodig, maar het werd weer billenknijpen voor de staf langs de kant. Toch bleven de Groen-Witten gemakkelijk overeind in de laatste minuten en konden de drie punten mee naar Meppel. Een mooie opsteker voor ons trainersduo Plessen/Van ’t Westeinde. De ploeg staat op een keurige 5e plek en kan weer omhoog kijken. Zeker als komende week in Ten Boer tegen Omlandia ook een goed resultaat wordt geboekt. Voor komend seizoen blijft de huidige eerste selectie redelijk in tact en met in elk geval Justin Torn en Jordy Blijham (beide Olde Veste) erbij komend seizoen lijkt de selectie weer stappen te kunnen gaan maken komend seizoen.

Opstelling: Koch; Beens (Holtman); De Kam; De Jong, Van Dijk, Kaldenberg; Lanting (Van Es); Fidom; Mansveld; J. Kwant (E. Kwant); Ter Voorde