NEC Delfzijl- FC Meppel 3-1

dinsdag 15 mei 2018

Afgelopen zaterdag moest de ploeg van ons trainersduo de verre reis maken naar Delfzijl. Inzet was de koppositie in de derde periode en een grote stap naar rechtstreekse handhaving. Vlak voor de wedstrijd moest het team nog aangepast worden doordat Emiel Kwant ziek uitviel. De net van vakantie teruggekeerde Rick Meijer verving hem.

Meppel begon sterk en in de tweede minuut kwam onze ploeg al op voorsprong door…. Ricky Meijer, die goed doorliep na een prima actie voor het doel van de laatste weken prima spelende Floris van Es. Een paar minuten later kopte Steven Knotters een corner prima in, maar deze werd op de lijn gekeerd door een verdediger en de paal. Vlak daarna werd Hans Mansveld in de zestienmeter door een verdediger van NEC tegen de grond gewerkt, maar de scheidsrechter zag er, in tegenstelling tot veel meegereisde supporters, geen strafschop in. In de daaropvolgende aanval werd een onschuldige diepe bal van de thuisploeg verkeerd ingeschat door keeper Stijn Koch en de volgend jaar voor Harkemase Boys spelende Jari Slort was alert en kon simpel de gelijkmaker binnentikken. Een domper voor FC Meppel. Daarna kreeg de thuisploeg vat op de Groen-Witten en dicteerde de wedstrijd. Slort bleek ongrijpbaar en er werden diverse kansen door de thuisploeg gecreëerd. Dit leverde in de 33e minuut de voorsprong op door wederom Slort. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee. In de tweede helft kwam Amith Khieroe in het veld voor de met pijntjes kwakkelende Edwin Maat, maar deze kon het tij niet keren. Toen NEC Delfzijl kort in de tweede helft ook de 3-1 noteerde was de wedstrijd gespeeld. FC Meppel probeerde het nog wel, maar kon niet echt kansen creëren. Het was de thuisploeg die bij counters dichter bij de vier en vijf tegen één was. Zo eindigde de wedstrijd in Delfzijl in een verdiende 3-1 nederlaag tegen het sterke NEC Delfzijl, die zich zo goed als zeker kan opmaken voor de nacompetitie. Omdat Bedum en Klazienaveen beiden weer faalden en hun wedstrijd verloren, is Pelikaan S zo goed als zeker kampioen in de 2e klasse. Doordat naaste concurrent Groen Geel haar wedstrijd ook won, is de voorsprong van Meppel nog drie punten. Vier punten uit de laatste twee wedstrijden tegen Drenthina (thuis zaterdag a.s.) en DZOH (uit), lijken noodzakelijk voor direct klassebehoud. Het worden dus nog spannende weken voor het team van Moes/van ’t Westeinde.