Nieuwe kledinglijn FC Meppel

dinsdag 16 juni 2020

Geachte leden, ouders en/of verzorgers, beste FC Meppelers,

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat we in deze onzekere, moeilijke tijd als bestuur en kledingcommissie volop zijn doorgegaan met de realisatie van onze nieuwe kledinglijn. Start: volgend seizoen.

Zoals gecommuniceerd zijn we als vereniging een overeenkomst aangegaan met de firma Brandsfit als nieuwe leverancier van onze kleding. Het kledingmerk waarvan Brandsfit ons zal voorzien is Patrick (www.patrick.eu).
Foto's van de kleding zijn te zien op Facebook (klik)

FC Meppel zal haar spelende leden een volledig wedstrijdtenue, een presentatiepak en een tas aanbieden. Is dit financieel haalbaar?

  1. De kledingbijdrage van de spelende leden alleen is niet voldoende om dit te realiseren.
  2. Maar de kledingcommissie en een aantal leden is intensief bezig geweest om in deze roerige tijd de sponsoren te vinden die een gedeelte van deze investering kunnen financieren. Dat was niet makkelijk, maar het is ons goed gelukt. We zijn de sponsoren en deze mensen zeer dankbaar voor hun inzet en bijdrage.
  3. Last but not least, we hebben strakke bindende afspraken gemaakt met de nieuwe leverancier. We moeten ons hier aan houden. Ook die afspraken dragen bij aan de realisatie.

Naast deze officiële aankondiging willen we alvast enkele spelregels (die dus voor een deel ook contractueel met Brandsfit zijn vastgelegd) communiceren. Dit ook om eventuele wildgroei in bijvoorbeeld sponsoring (en daar hebben we ervaringen mee) en contractbreuk te voorkomen. Het volledige, meer gedetailleerde kledingreglement zal met de start van het nieuwe seizoen aan iedereen worden gestuurd/uitgereikt.

Belangrijke spelregels:

  • Alle wedstrijden worden altijd in een compleet Patrick tenue gespeeld. Anders geen deelname aan de wedstrijd.
  • Voor de presentatiepakken, de sokken en de tassen zal een borg gevraagd worden. Die borg blijft uiteraard van de leden en wordt geretourneerd bij inlevering van “goed behandelde” kleding/tassen.
  • De presentatiepakken zijn niet om in te trainen of de warming-up te doen. Deze mogen wel de hele zaterdag, de wedstrijddag, tot uiterlijk 21.00 uur gedragen worden.
  • Sponsoring op een intrapshirt , een shirt/polo voor en na de wedstrijden kan alleen geregeld worden via de sponsorcommissie en voor teams schaffen we dan altijd Patrick kleding aan.
  • Andere tassen dan de beschikbaar gestelde Patricktassen zijn op wedstrijddagen niet toegestaan.
  • Voor de trainingen geldt geen kledingvoorschrift, maar tenue en presentatiepak mogen hier niet voor gebruikt worden!

Binnenkort zal ook de FC Meppel webshop actief worden. Via deze webshop kunnen uiteraard ook weer kleding- en voetbal accessoires van Patrick besteld worden voor een aantrekkelijke prijs. We komen hierop terug.

Nu inmiddels de tenues en presentatiepakken (digitaal) zijn gepresenteerd en wij alleen maar positieve reacties hebben ontvangen ben ik er van overtuigd dat we weer een fantastische stap hebben gezet om ons Plezier en Prestatie ook in uitstraling verder door te ontwikkelen.

Nogmaals dank aan een ieder die zich hiervoor heeft ingezet en ik wens alle spelers heel veel plezier en succes in de mooie nieuwe kleding.

Blijf gezond!

Hans ter Voorde
voorzitter