PEC Zwolle verzorgt training bij Voetbalschool FC Meppel

zondag 28 maart 2021
  • 1/2
  • 2/2

Afgelopen vrijdag vond de 4e training van de Voetbalschool van FC Meppel plaats. Deze techniektrainingen die al meer dan 10 jaar door vele kinderen van FC Meppel, maar ook andere clubs worden bezocht, hebben ook elke keer weer een bijzonder karakter. Deze maal was PEC Zwolle in het kader van het samenwerkingsverband, dat de BVO met FC Meppel heeft, uitgenodigd om een training te verzorgen. PEC Zwolle werkt daar graag aan mee want op deze manier kunnen zij hun kennis aan ons overdragen.

Namens PEC Zwolle gaven Martijn Hollewand en Wilko Braam acte de presence. Zij hadden een hele uitdagende training voor de 60 deelnemers voorbereid die als thema ‘aanvallen’ had. Nadat zij 4 vormen (1:1, techniekvorm, partijvorm, overtalsituatie uitspelen) hadden uitgezet, namen ze de trainers, die in grote getale aanwezig waren, mee in de oefenstof.

De warming up in de middencirkel onder leiding van Martijn en Wilko zorgde voor de juiste stemming onder de enthousiaste voetballers die vervolgens in groepjes naar leeftijd werden ingedeeld. De trainers van de Voetbalschool gingen nadien met de kinderen aan de slag onder de bezielende leiding van de Zwolse trainers. De tips/adviezen die daarbij gegeven werden aan ons kader werd als zeer waardevol en leerzaam ervaren. Om 17:45 uur, toen de eerste ouders al nieuwsgierig uit de bosjes van de parkeerplaats kwamen, werd de training afgesloten met een drankje. Het was een superleuke en leerzame training voor kinderen en trainers!

Namens alle trainers van de Voetbalschool FC Meppel bedanken wij PEC Zwolle voor deze vorm van kennisoverdracht!