Strijdend FC Meppel pakt verdiend punt tegen Omlandia

dinsdag 20 februari 2018

Afgelopen zaterdag ging de reis naar het hoge noorden. Om precies te zijn naar Ten Boer om tegen nummer 5 Omlandia te spelen. Thuis werd met 4-1 verloren en Omlandia ging voor de tweede periode, waarin ze een goede positie hadden. De beide trainers hadden geen aanleiding het team te wijzigen na de prima prestatie tegen Pelikaan S en het zelfde elftal werd de wei in gestuurd.

In de eerste helft lag het tempo hoog, maar werden er aan beide kanten weinig grote kansen gecreëerd, wel doelpogingen. De groen-witten stonden goed en Omlandia kwam er nauwelijks door. En als dat een keer gebeurde, dan vonden ze de uitstekend keepende Stijn Koch op hun pad. Hij heerste vandaag in de zestien. Aan de andere kant had Meppel o.a. via de snelle Rick Meijer de grootste kans op een voorsprong, maar speelde alleen op de keeper komend, de bal iets teveel voor zich uit. De ruststand was dan ook 0-0. Ondertussen had Dave Knipmeijer geblesseerd het veld verlaten en was vervangen door Steven Knotters. In de tweede helft begon Omlandia sterker en creëerde meer druk op het doel van de uitploeg. Dit leverde weliswaar een paar kansen op, maar geen doelpunten. De sterke spits van Omlandia werd prima onder controle gehouden door het verdedigingsduo Eemstra/Olphen. In de omschakeling was Meppel ook een aantal keren gevaarlijk, maar ook hier werd de echte scherpte voor het doel gemist. Gestreden werd er wel en het team van Moes/Van ’t Westeinde hielp redelijk makkelijk stand. Vlak voor tijd kreeg wederom Rick Meijer nog een grote kans op de overwinningstreffer, maar ook hier miste hij in de afwerking. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals het begon en kon Meppel moe maar voldaan in de bus terug met een punt op zak. Nu volgende week uit bij Drenthina en de week erop uit bij Groen-Geel eens trachten drie punten te pakken. Met de huidige vorm en inzet behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Hopelijk gooit het weer geen roet in het eten.