Van de bestuurstafel... april 2020

vrijdag 10 april 2020

Op de website zal van iedere bestuursvergadering een puntsgewijze samenvatting komen van de belangrijkste punten. Transparantie geldt daarbij als kernwaarde, waarbij wij op uw begrip rekenen dat niet alles wat besproken wordt de samenvatting haalt. Voor verdere toelichting kunt u meer informatie ophalen bij de voorzitter.

We leven in Nederland in een bijzondere en moeilijke tijd. Het land is getroffen door het Coronavirus waardoor we met elkaar aan huis gekluisterd zijn. Het bestuur treft elkaar deze keer dan ook niet in het clubhuis, maar digitaal. Vooral in deze periode is het belangrijk contact met elkaar te houden en zorgen dat wij als club, met onze leden deze crisis goed doorkomen!

Onlangs is bekend geworden dat de gehele voetbalcompetitie stil komt te liggen en de competitie niet verder wordt uitgespeeld. Hoe onwerkelijk is dat? Dit wil wel zeggen dat er dit jaar dan ook geen kampioenen of degradanten zijn en we volgend seizoen starten we in dezelfde competities als afgelopen jaar. Ook hebben we door de coronacrisis de vrijwilligersavond moeten annuleren en het 24-uursvoetbal, ter ere van ons 90-jarig jubileum, een jaar moeten doorschuiven.

De penningmeester heeft de cijfers inzichtelijk gemaakt en t/m februari geven die een prima resultaat te zien. Maar door het vroegtijdig beëindigen van de voetbalcompetitie lopen we als club flink inkomsten mis. Daarnaast lopen alle vaste kosten (vooralsnog) gewoon door, afdracht KNVB, huur gemeente en salarissen. Normaal zijn de komende maanden de belangrijkste maanden voor ons als voetbalclub waarin we toernooien organiseren om zo onze inkomsten te verhogen. 
Ondertussen zijn de eerste stappen genomen om het negatieve resultaat te verlagen. Bij de overheid is ook voor FC Meppel het Noodfonds aangevraagd.

De technische staf voor de 1e selectie voor het komend seizoen is bekend. Naast Jarrisch Keizer (hoofdtrainer) zal Robbie Westerbeek assistent trainer zijn. Stefan Sijbom heeft aangegeven m.i.v. het komend seizoen zijn functie neer te leggen. We zijn dan ook nog op zoek naar een nieuwe teammanager.

Nu er niet meer wordt gevoetbald dit seizoen is de gemeente eerder dan gepland gestart met de renovatie van ons hoofdveld. De omheining met reclameborden zal in eigen beheer plaatsvinden. Door de coronamaatregelen is dat op dit moment niet mogelijk. Dit wordt dan ook doorgeschoven naar het volgend seizoen.

Het zijn onzekere tijden waarin we met elkaar leven. We maken ons terecht zorgen over onze gezondheid. Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Echter, er gaan ook al weer zaken gewoon door ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de volledig nieuwe kledinglijn voor alle teams.

Hopelijk treffen we elkaar in het nieuwe seizoen weer op sportpark Ezinge of daarbuiten. We bouwen door aan een nog beter FC Meppel. Het bestuur wenst jou en je naasten heel veel gezondheid toe. En: let een beetje op elkaar!

Voor vragen / opmerkingen kunt u terecht bij Hans ter Voorde, via voorzitter@fcmeppel.nl