Van de bestuurstafel januari 2023

zaterdag 21 januari 2023

We gaan alweer van start met de 2e seizoenshelft. Wat gaat de tijd toch snel. Tijdens de Algemene ledenvergadering is Hans ter Voorde afgetreden als voorzitter. Tot op de dag van vandaag is deze vacature nog vacant. Bent u de geschikte kandidaat of kent u iemand die samen met de overige bestuursleden de lijntjes binnen FC Meppel uit wil zetten, laat het ons weten. Wij gaan graag met degene in gesprek.

Op zaterdag 7 januari was de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze receptie zijn de jubilarissen van 2022 in het zonnetje gezet. Tevens is Johan de Kuijper benoemd tot Lid van Verdienste!

Onlangs heeft de TC aan hoofdtrainer Jarrisch Keizer kenbaar gemaakt dat het contract na drie seizoen niet zal worden verlengd. De trainer voor de 1e selectie voor volgend jaar is reeds aangesteld: Arjan Bosschaart. En ook Jarrisch heeft alweer een nieuwe club voor volgend jaar gevonden: SVN ’69. Maar voor de gehele 1e selectie geldt eerst nog de focus op handhaving in de sterke 2e klasse Oost.

Nadat het 2e afgelopen seizoen is gedegradeerd hebben ze dit jaar een goed seizoen met elkaar. Onlangs hebben ze helaas niet de periodetitel binnen kunnen binnen halen, maar wie weet lukt dit wel de volgende periode …
Wel heeft dit team een super idee bedacht om binding binnen de seniorenteams te vergroten. Zij organiseren met elkaar op zaterdag 11 februari het XXL-feest. Daar wil je met je gehele team toch bij zijn! Maar ben je op een andere manier betrokken bij FC Meppel, ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! Let wel op, het is een 18+ feest.

Deze initiatieven waarderen wij als bestuur enorm, want samen zijn wij FC Meppel, en samen moeten wij het doen. Vind jij het ook leuk om wat te organiseren binnen FC Meppel, voor de jeugd of voor senioren, dan horen wij het graag. Op dit moment is er geen activiteitencommissie, maar daarom staan wij open voor initiatieven zoals het XXL-feest. Als bestuur faciliteren wij graag en denken wij ook graag met jullie mee!

We hebben al een zeer goed lopende jeugdafdeling, maar binnenkort komt er nog meer aandacht voor de jeugdafdeling. Het is belangrijk dat we ons blijven ontwikkelen om deze groep aan ons te blijven binden. Binnenkort wordt er dan ook gestart met het opleiden van 12 nieuwe jeugdtrainers.

De volgende stap zal zijn dat we ons gaan richten op het opleiden van clubscheidsrechters. De groep clubscheidsrechters wordt steeds kleiner. Steeds meer scheidsrechters fluiten op zaterdag meer dan één wedstrijd. Dat is een zware belasting. Het is goed dat we hier aandacht voor hebben.

Onlangs is er led-verlichting geplaatst op het kunstgras. Het hoofdveld en veld 11 volgen ook op korte termijn.

Veel succes met de 2e seizoenshelft. We zien jullie graag op en rond de velden van FC Meppel. Onze club, ons groen wit!

Voor vragen / opmerkingen kunt u terecht bij een van de bestuursleden, via info@fcmeppel.nl