Verslag DESZ-FC Meppel

dinsdag 30 oktober 2018

Afgelopen zaterdag speelde onze ploeg de derby tegen DESZ in Zwartsluis. Vooral bij de rood-witten leeft dit treffen enorm. De ploeg van trainer Arjen Plessen had wat goed te maken na de toch wel verrassende nederlaag tegen De Griffioen een week eerder en had zijn team goed voorbereid op de verwachte speelwijze van de gastheren.

Deze begonnen beter en feller aan de wedstrijd, maar speelden veelal de lange bal en de verdediging onder leiding van Perryn de Kam, kon simpel overeind blijven. Via een snelle omschakeling probeerde Meppel gevaarlijk te worden voor het doel van DESZ. Dit leverde wel een paar kleine mogelijkheden op, maar geen doelpunten. De thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd en dit leidde halverwege de eerste helft tot een strafschop, na hands van de verder soeverein spelende Niels Eemstra. Keeper Stijn Koch zat in de goede hoek en zag de inzet van Karlo Naberman gelukkig langs de goede kant van de paal naast gaan. Aan de andere kant van het veld had Emiel Kwant een grote kans om de score te openen. Hij mocht, nadat scheidsrechter Veldhuizen terecht de grensrechter van de thuisploeg negeerde voor buitenspel, alleen op doelman Achterhuis afgaan, maar deze redde prima en zo gingen beide ploegen aan de thee met een 0-0 ruststand. FC Meppel kwam beter uit de kleedkamer en trok de wedstrijd naar zich toe. Aan beide kanten ontstonden mogelijkheden, maar grote kansen ontstonden er tot dat moment niet. In de 69e minuut was het toch raak. Een afgeslagen bal werd door Lard Kwant prima vanaf de rechterkant voor het doel gebracht en zijn jongere broer Emiel Kwant kon heerlijk in de verre hoek binnen knikken. Twee minuten later zorgde Rick Meijer, na een weergaloze actie tussen twee verdedigers, voor de 0-2. Hij creëerde voor zichzelf de ruimte en wist de doelman met een bekeken schot door de benen te verschalken. Deze klap kwam behoorlijk hard aan voor de Sluzigers. Meppel beheerste de wedstrijd en de thuisploeg liet niet blijken er nog echt veel geloof in te hebben en oogden onmachtig. Dit tot grote frustratie van de aanwezige thuissupporters. Tien minuten voor tijd ontstond er nog enige commotie op het veld toen Dimitri Kamerling aan de rechterkant van het strafschopgebied alleen op doelman Koch afging en zijn inzet door de doelman buiten het strafschopgebied gekeerd zag worden. Hij zou hierbij, volgens velen, de armen gebruikt hebben. De scheidsrechter beoordeelde dit ook zo, maar besloot toch een gele kaart te trekken. De bezoekers kwamen hier goed weg. Hierna had DESZ weinig hoop meer op een goede afloop en de wedstrijd eindigde in een fraaie 0-2 overwinning voor FC Meppel. Hierdoor stat de ploeg van Plessen/Van ’t Westeinde na 6 speelronden op een keurige gedeelde tweede plaats. Komende zaterdag wacht Omlandia uit Ten Boer. Deze ploeg wacht nog op hun eerste overwinning, maar daar zullende Groen-Witten zeker een stokje voor willen steken.

Opstelling FC Meppel: Koch; Holtman; Eemstra; De Kam; Tepper (Mansveld); L. Kwant; Kaldenberg; Fidom, Ter Voorde, Meijer, E. Kwant