Vv Omlandia - FC Meppel

woensdag 3 april 2019

Zaterdag 30 maart trok FC Meppel met onze trouwe bus vervoerder Reesttours naar het hoge Noorden. Omlandia, de nummer voorlaatst was de tegenstander. De heenwedstrijd in Meppel werd gemakkelijk met 5-1 gewonnen. Maar dat was aan het begin van het seizoen en na de winterstop draait Meppel moeizamer dan daarvoor.

De thuisploeg begon feller en had een overwicht in het begin van de wedstrijd, zonder tot echte kansen te komen. Meppel kon daar weinig tegenoverstellen. Het logische gevolg was een doelpuntloze stand bij de rust. Dit was één van de slechte eerste helften dit seizoen van de Groen-Witten. In de rust was er werk aan de winkel voor het trainersduo Plessen/van ’t Westeinde. De boel werd op scherp gezet en dat was direct in de tweede helft ook te zien. Na een prima actie van Rense van Dijk, wist deze aanvoerder Jos Fidom vrij voor de keeper te zetten. In eerste instantie redde de doelman, maar de rebound werd beheerst door spits Pim ter Voorde binnengeschoten. Een mooie start voor de bezoekers. FC Meppel zette vervolgens door en wist diverse prachtige kansen te creëren, Jos Fidom en Pim ter Voorde wisten de bal echter niet in het net te krijgen. De wedstrijd bleef spannend zo, ondanks dat de Omlandia weinig in te brengen had. Tot de 71e minuut, toen een diepe bal door verdediger Niels Eemstra verkeerd werd ingeschat en de spits van Omlandia in de eerste de beste kans in de 2e helft beheerst binnenschoot en de tot dan onverdiende gelijkmaker aantekende. Meppel kreeg de deksel op de neus door het niet afmaken van de kansen. Daarna waren de Groen-Witten ook enigszins van slag en gaven de wedstrijd uit handen. Het mocht van geluk spreken en dat Omlandia op het eind er niet nog met de winst vandaar ging. En zo eindigde deze wedstrijd in een voor Meppel zeer teleurstellende 1-1. De ploeg is in de afgelopen weken te wisselvallig en de resultaten zijn ook navenant. Omdat ook de concurrentie punten laat liggen staat Meppel nog steeds op een keurige 5e plek en kan nog steeds omhoog kijken. De ploegen in de middenmoot staan dicht bij elkaar en het gat met de nummer 12 is slechts 5 punten. Emiel Kwant liep in deze wedstrijd tegen zijn 5e gele kaart op en is volgende wedstrijd geschorst. Komende zaterdag 6 april heeft FC Meppel weer een thuiswedstrijd en is naaste belager Drenthina, die nog kans heeft op de 2e periode, de tegenstander op sportpark Ezinge.

Opstelling: Koch; de Kam; De Jong (Holtman); Eemstra; van Dijk; Kaldenberg; Lanting; Fidom; J. Kwant (E. Kwant), ter Voorde; Mansveld.