FC Meppel 3 op volle toeren


Met 21 graden op de meter mocht Het Derde Elftal aantreden tegen 1e klasse SC Genemuiden voor onze eerste (beker)wedstrijd.

Na twee keer getraind te hebben in de afgelopen week, zonder goede voorbereiding én waarin sommige van ons elkaar voor de eerste keer zagen, mag je toch verwachten dat een eerste klasse elftal te veel van het goede zou zijn...

Tegen alle verwachtingen in wist Het Derde Elftal de mededingers van SCE Gellemuud'n(!) te degraderen tot figuranten.
Met zeer goed positiespel, hoge balsnelheid, veel beweging en hard werken voor elkaar werd het gerecht vakkundig maar langzaam de oven in geschoven.

Minuut '12 wordt weggeschreven op de menukaart als een penalty die vervolgens werd benut door Tom Reuvers (0-1).
Een korte rookpauze van 15 minuten waarin eenieder elkaar verbaasd aankeek en er links en rechts nog even werd benadrukt hoe spel te blijven maken.

Een enkele kans in de tweede helft werd helaas nog niet benut maar tenslotte zit een werkbroek ook nooit in één keer goed!
Na 60 minuten wist Rutger Stam (Peter Crouch) in zijn debuut de 0-2 op te eisen op aangeven van steun- en toeverlaat Erik Doornbos.

Het scoutingsapparaat van Het Derde Elftal heeft er maar liefst vier jaar over gedaan om de ervaren weldoener naar dezelfde grasmat te krijgen als de rest van het 3e.
Hetzelfde geldt voor gladiator Edwin Maat. Zo trots als een paard met zeven lullen! En samen douchen natuurlijk!

Aangekomen in minuut '70 ramt huurling Rens Renglink de bal in het Chinese doelnetje, makkie!

Na een vreugdedans en een zwanenmeer uitvoering van Rutger dachten we dat de puist wel leeg was...

POTDIKKE! Tegen alle verwachtingen in weet Rutger, gewoon omdat hij daar stond, de lederen knikker voor den tweede maal achter de doelman te krijgen. HULDE, 0-4!

Het mag duidelijk zijn dat dit een zeer bijzondere dag was waarin dit verhaal de lading en het harde werken van iedereen niet kan dekken. Bedankt spelers FC Meppel 3!
Een fijne en vooral vertrouwde dag waarbij onze pillendokter (Nicolaj Munster) lekker uit het raam van de auto hing, want het is tenslotte geen zaterdag rit als je De Rogge niet bent tegen gekomen op de snelweg.

Christiaan West bedankt dat je de uitdaging als zaterdag Hoofdtrainer hebt aangenomen. Edwin Maat bedankt voor dat je bent zoals je bent. Jered pullen, Nicolaj Munster, Richard Wagenaar, Frank Hagedoorn, Miquel De Vries, Joost Kampherbeek, Erik Doornbos, Rob Wagenaar, Jasper Buitenhuis, Jelmer Stephan, Eric Stolte en natuurlijk onze knuffelbeer Niels Bisschop voor de tomeloze inbreng!


Jennie Landkroon ook bedankt, welkom Gea Botter...