FC Meppel – FC Klazienaveen (met foto's)

FC Meppel treft op zaterdag 13 oktober FC Klazienaveen. Afgelopen seizoen speelde Meppel hiertegen mogelijk haar beste wedstrijden in dat jaar met mooie 0-5 en 2-1 overwinningen. Vooraf hadden beide trainers weer de nodige kopzorgen om het elftal van de Groen-Witten samen te stellen. Door blessures missen er op dit moment 6 selectiespelers. Gelukkig heeft de tweede selectie van het duo Manuel Schilder/ Eddy Harke voldoende kwaliteit om het eerste team te versterken.

FC Meppel begon zoals verwacht weer sterk en zette de tegenstander uit Zuidoost Drenthe direct onder druk. Dit leverde in de 3e minuut al een levensgrote kans op voor Jos Fidom, die met een prachtige solo langs 5 personen liet zien hoe belangrijk hij voor Meppel kan zijn. Helaas stuitte hij op de keeper. Daarna volgden er nog diverse kansen, tot de 13e minuut, toen wederom Pim ter Voorde met een bekeken schot onder de keeper door het doel trof. Meppel had weer de zo belangrijke en snelle openingstreffer en kon de wedstrijd verder naar haar hand zetten. Ondanks diverse kansen van de thuisploeg, beloonden ze zichzelf niet. Gevolg was dat er bij rust slechts 1-0 op het scorebord stond, bij afwezigheid van Jan Fledderus, bedient door Johan Huizer. Na de kop thee leek het in eerste instantie dat FC Meppel met één man extra op het veld stond. De keeper van Klazienaveen, had op last van de scheidsrechter, een reserve keepershirt van de Meppelers aangetrokken. Dit leverde in de tweede helft geen verdere verwarring op, maar de keeper ging er wel steeds beter in keepen. En zijn teamgenoten kwamen ook anders uit de kleedkamer en begonnen de thuisploeg meer onder druk te zetten. Dit leverde zowaar enkele kansen op de gelijkmaker, maar keeper Stijn Koch, die weer een prima pot speelde, hield zijn doel schoon. Beste man op het veld was middenvelder Bas Kaldenberg, die overal op het veld te vinden was en heel wat vuil werk opknapte. Hierdoor konden de andere middenvelders Rense van Dijk en Jos Fidom zich nadrukkelijk met de aanval bemoeien. Na een fout in de verdediging omspeelde laatstgenoemde met een prachtige sleep langs de keeper en tekende voor de dik verdiende 2-0 voorsprong. Hij liet daarna een levensgrote kans op 3-0 liggen, waarmee de wedstrijd gespeeld zou zijn. Aan de andere kant scoorde Klazienaveen wel en werd het weer een wedstrijd. De bezoekers doken daarna nog enkele malen gevaarlijk op voor het doel van het Clubje aan de Reest. Het was echter FC Meppel dat in de tegenstoten de beste kansen op de 3-1 liet liggen en dat konden de voorwaartsen zich aanrekenen. Zo bleef het tot de laatste minuut spannend en was het invaller Rick Meijer (die daarvoor bij FC Meppel 2 ook al had gescoord tegen sc Genemuiden) die alleen op het doel afging en de bevrijdende 3-1 aantekende. Direct daarna floot scheidsrechter Köhler uit Dokkum voor het einde en konden de Groen-Witten de derde overwinning op rij bijschrijven. De tweede plek achter Pelikaan S is nu stevig in handen. Komende zaterdag wacht thuis het verrassend goed presterende De Griffioen uit Oosterwolde op sportpark Ezinge.

Opstelling FC Meppel: Koch; Holtman; Eemstra; de Kam; L. Kwant; Kaldenberg; R. van Dijk; Fidom; E. Kwant (Meijer); ter Voorde; Mansveld (Tepper)