FC Meppel JO11-1 kan 2e koploper geen pootje lichten

Na de prachtige 1-4 winst op koploper HZVV kwam nu de andere koploper JVZ naar Meppel. De Zuidwoldigers hadden na 6 duels 18 punten verzameld en nog weinig weerwerk gehad. Daar kwam in Meppel verandering in al was de uiteindelijke 1-4 overwinning voor de blauw-witten verdiend.

FC Meppel begon te afwachtend aan het duel en kwam al heel vroeg op achterstand door een ongelukkige eigen treffer van Ivan, 0-1. Wakker geschrokken stond het binnen twee minuten alweer gelijk door een attente actie van Teun. Hij zag de keeper een schot van Daan lossen en schoot de rebound tegen de touwen, 1-1. Vervolgens ontspon zich een redelijk gelijkwaardig tussenstuk van de eerste helft waarbij de betere kansen voor FC Meppel waren. Het vizier stond echter niet zo scherp als vorige week en een voorsprong voor de groen-witten bleef dus uit. Vlak voor rust kreeg JVZ wat meer de overhand en moest Bjarn een paar keer ingrijpen. Dit deed hij prima, maar op een tweede eigen goal van Ivan had hij ook geen antwoord, 1-2.

JVZ liet na rust zien dat het niet voor niets bovenaan staan. Door een prachtige afstandknal van de aanvoerder in de kruising stond het binnen drie minuten 1-3 en moest FC Meppel in de achtervolging. De mannen bleven knokken voor een beter resultaat en kregen ook enkele kansen op de aansluitingstreffer. De paal en keeper stonden deze in de weg, al dient gezegd te worden dat ook JVZ met enkele fraaie aanvallen een paar mooie kansen kreeg. In de allerlaatste seconde betekende zo’n mooie aanval de 1-4 eindstand. Conclusie van deze prima wedstrijd was dat JVZ net iets beter was en de nederlaag tegen deze prima ploeg geen schande was. Volgende week gaan we bij Staphorst op bezoek dat afgelopen weekend voor het eerst won met 7-8 bij De Weide.