FC Meppel - SV Oosterwolde

FC Meppel vergooit goede competitiestart na rust FC Meppel heeft verzuimd de competitie te beginnen met een overwinning. De groen-witten namen voor rust tegen SV Oosterwolde een 3-0 voorsprong, maar zagen deze na de pauze verdampen. De 3-1 deed nog niet veel pijn, maar een benutte penalty en kopbal uit een corner beide in blessuretijd dompelde de ploeg van coach Jarrisch Keizer in rouw.

FC Meppel startte goed en nam al in de 2e minuut de leiding via Emiel Kwant die een prachtige pass van Brian van der Zweerde op waarde schatte en scoorde, 1-0. Diezelfde Kwant verdubbelde na 27 minuten de score met een schitterende pegel van afstand, 2-0. Op slag van rust leek Remco van Keulen het duel te beslissen met een kopbal uit een vrije bal van Van der Zweerde, 3-0.

Die marge leek geruststellend, maar defensief maakte FC Meppel in de eerste helft al een matige indruk en na de pauze was dit nog meer het geval. Jean Pierre N’Gouan zorgde in de 55e minuut voor 3-1 en dat bracht bij SV Oosterwolde het geloof terug. Het kreeg kansen op de aansluitingstreffer en wist in blessuretijd de 3-2 te maken vanaf de stip via Martijn Wieldraaijer, 3-2. FC Meppel wankelde en viel in de slotseconde om bij een hoekschop die door Stefan Wagenaar werd ingeknikt, 3-3.