FC Meppel - sv VENO

FC Meppel moest winnen van VENO om de bekerpoule te overleven. Hier slaagde het glansrijk in middels een 5-1 zege op de ploeg uit Vollenhove. De groen-witten waren duidelijke de betere, maar verzuimden dit voor rust in cijfers uit te drukken. Na de 1-1 ruststand was het na rust door 2 treffers van Brian van der Zweerde snel beslist. Uiteindelijk won de thuisploeg met 5-1 en bekert FC Meppel samen met D’Olde Veste 54 verder.

FC Meppel greep vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en opende in de 13e minuut de score via Remco van Keulen, 1-0. Binnen een minuut stond het alweer gelijk na een te korte terugspeelbal van Dieter Kroek. Jan van Benthem profiteerde en schoot de 1-1 tegen de touwen. Het sterkere FC Meppel kon van vooraf aan beginnen en wist ondanks enkele kansen voor rust niet meer te scoren.

Na de pauze lukte dit wel binnen enkele minuten waardoor het duel snel beslist was. Op aangeven van Emiel Kwant schoot Brian vd Zweerde de 2-1 binnen en in de 48e minuut benutte diezelfde Van der Zweerde een strafschop, 3-1. Daarmee was de angel uit het duel en kon FC Meppel op zoek naar meer goals. Die kwamen er uiteindelijk ook via Emiel Kwant die een uitstekende tweede helft bekroonde met nog twee doelpunten, 5-1.