FC Meppel – VEV’67

Afgelopen zaterdag speelde FC Meppel haar thuiswedstrijd tegen VEV’67 uit Leek. De heenwedstrijd ging na een vroeg rode kaart van Lard Kwant redelijk kansloos met 5-0 verloren. Het team had dus wat goed te maken en met Juules Kwant voor het eerst in de basis, begin FC Meppel sterk en drong de ploeg uit Leek terug.

De meeste duels en tweede ballen waren voor de thuisploeg. Een doelpunt hing in de lucht en na ruim 20 minuten schoot aanvoerder Jos Fidom prima binnen, na mooi voorbereidend werk aan de rechterkant van Emiel Kwant. Er leek voor FC Meppel geen vuiltje aan de lucht deze middag. 10 minuten later kwam VEV’67 voor het eerst voor het doel van goalie Stijn Koch en deze kon direct vissen en de stand was weer gelijk. Een flinke domper voor de Groen Witten. Het leek wel Feyenoord-Ajax en de wedstrijd kantelde van het een op het andere moment volledig. Twee minuten laten viel bij de volgende aanval de 1-2 en weer drie minuten later kon Koch voor de derde keer vissen. Zo keek FC Meppel onverwacht tegen een 1-3 achterstand aan bij rust. Tijdens de thee vielen enkele harde woorden en de ploeg moest in de tweede helft weer aansluiten, bij hoe ze de wedstrijd begonnen was. Ondanks de goede bedoelingen werd er onvoldoende gecreëerd voor het doel van de Leeksters en deze konden redelijk makkelijk overeind blijven en de wedstrijd verder controleren. Er waren teveel spelers die hun normale niveau niet haalden. De tweede helft was er dan ook één om snel te vergeten. Dat de ploeg uit Leek er in de laatste minuut nog 1-4 van maakte, was slechts leuk voor de statistieken. FC Meppel leed haar grootste thuisnederlaag sinds ruim een jaar. Bij winst hadden ze goede zaken op de ranglijst kunnen doen. Nu rest een zesde plek. Komende zaterdag komt DZOH, de ploeg van scheidend trainer Martin Drenth op bezoek. Kijken of de mannen van trainer Arjen Plessen dan uit een ander vaatje kunnen tappen.

Opstelling: Koch, Holtman, de Kam (de Vries), Eemstra, Beens, Kaldenberg, van Es (Lanting), Fidom, J. Kwant, E. Kwant en Meijer (Mansveld)