FC Meppel - vv d'Olde Veste '54

*FC Meppel in tweede helft onderuit tegen Olde Veste* Vandaag op het programma: de tweede bekerwedstrijd van FC Meppel. Tegenstander van vandaag is d’ Olde Veste ‘54 uit Steenwijk. De eersteklasser won net als de FC de eerste bekerwedstrijd en dus spelen we vandaag voor de eerste plek in de poule.

Om 3 uur klonk het eerste fluitsignaal en de gasten namen direct het initiatief op Ezinge. FC Meppel kwam er niet aan te pas en in de beginfase hing de 0-1 in de lucht. Er werd stand gehouden en op het scorebord stond na 20 minuten nog 0-0. Tot FC Meppel het allereerste balcontact op de helft van OV mocht noteren. Justin kreeg de bal op de rechtsbuitenpositie en slingerde deze met links richting tweede paal. Daar dook Brian van der Zweerde plotseling op en uit de lucht nam hij de bal beheerst op de binnenkant van de voet; 1-0! Mede door een fantastische redding van Erik Kampherbeek gingen de mannen met een 1-0 tussenstand aan de thee.

Na rust was de taak voor de Meppelers duidelijk: pot dichthouden en de spaarzame aanvullende impulsen proberen te benutten. Dat eerste bleek gelijk al niet te lukken, waar de bezoekers direct na rust de stand weer gelijk trokken via Jeffrey Dijkstra. Olde Veste liet er geen gras over groeien en pakte gelijk door. Binnen het uur kwamen zij namelijk weer tot scoren, 1-2. Uit een corner van Dijkstra kopt Davy Kuurman binnen. In het vervolg van de tweede helft behield Olde Veste het overwicht, maar naast een bal op de lat boven Kampherbeek, kreeg ook Meppel kansen op de 2-2 via invallers Guus Stroeve en Emiel Kwant. 10 minuten voor tijd leek de beslissing dan toch te vallen, want weer Dijkstra was de gevierde man aan Steenwijker zijde; 1-3. Nog geen twee minuten later maakte Olde Veste aan alle hoop een einde. Dijkstra voltooide zijn hattrick en daarmee tekende hij voor de 1-4. Hier bleef het bij na een teleurstellende tweede helft.

Na de nederlaag tegen Olde Veste lijkt de 2e plaats het maximaal haalbare tijdens de poulefase van het bekertoernooi. Volgende week treedt FC Meppel aan voor de laatste groepswedstrijd. Om 17.00 uur nemen de mannen van Keizer het op sportpark Ezinge op tegen VENO uit Vollenhove.