FC Wolvega - FC Meppel

De eerste bekerwedstrijd van het seizoen 21/22 is een feit. Zoals trainer Keizer in zijn bespreking al aangaf; ‘Eindelijk weer voor het eggie.’ Na twee seizoenen die we snel willen vergeten is dit de start van hopelijk weer een volledig voetbaljaar. Tegenstander van vandaag: FC Wolvega. Net als FC Meppel uitkomend in de 2e klasse. Wij in 2J, zij in 2I.

Om half 3 klonk het eerste fluitsignaal op sportpark de Molenwiek. Het stroeve veld had direct invloed op het spel van beide ploegen, want van goed voetbal was zeker in de eerste helft weinig sprake. Toch kwam de thuisploeg tot enkele kansen. Dit resulteerde dan ook in de eerste goal. Vanuit een counter viel in de 21e minuut de 1-0. Na de openingsgoal leek Meppel wakker te worden. Langzaamaan kwam er meer voetbal in de ploeg en leek de warmte doorbroken. In de 44e minuut viel dan ook de 1-1. Brian van der Zweerde mocht aanleggen voor een vrije trap en plaatste deze keurig in de hoek. Na rust werd duidelijk dat Meppel hier niet kwam voor een gelijkspel. Een goede opening van Emiel Kwant gaf de kans aan Camiel Fidom om de voorsprong te nemen. Fidom deed dat dan ook, 1-2 na 50 minuten. Het verzet van Wolvega was definitief gebroken en er werd gejaagd op meer doelpunten. Na een handsbal in het zestienmetergebied aan Friese zijde kwam de uitgelezen mogelijkheid voor de 1-3. Van der Zweerde benutte de strafschop in de 52e minuut. Hiermee was de buit bijna binnen. Er volgden nog enkele kansen om de 1-4, maar die werden om zeep geholpen. Tot Kwant in de 90e minuut een voorzet van Hugo Bisschop voor de voeten kreeg. Even daarvoor had Kwant een gele kaart te pakken voor commentaar op de leiding. De frustratie kwam nog even naar boven en Kwant joeg de bal hard binnen. Dit was ook gelijk het laatste balcontact van de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen.

Een goede start voor de plaatselijke FC. Volgende week wacht een tegenstander van hoger niveau. Om 3 uur wordt er namelijk verder gebekerd tegen d’ Olde Veste ‘54.