Remise FC Meppel JO11/1 na prachtig spektakelstuk

FC Meppel JO11/1 heeft het eerste competitieduel met 6-6 gelijkgespeeld tegen FC Emmen JO11/2. De eerste jaars van de BVO FC Emmen en de brigade van Abe en Dirk maakten er een prachtig voetbalgevecht van waarin de Emmenaren een 5-2 achterstand ombogen naar een 5-6 voorsprong. FC Meppel toonde in de slotfase veerkracht en wist alsnog een punt te pakken tegen een hele goede tegenstander.

FC Emmen JO11/2, dat onder de vlag speelt van Emmen AV, liet vanaf het begin zien dat het een zeer positieve voetbalopvatting heeft. Het probeerde met een verzorgde opbouw tot aanvallen te komen en deed dit af en toe ook prachtig. Omdat ook FC Meppel dit deed werd het een heel erg leuk duel voor de vele toeschouwers. FC Meppel nam daarin een voorsprong na een corner van Ivan (1-0) en wist vervolgens te profiteren van enkele fouten in de opbouw van Emmen. Het liep door een hattrick van Daan uit naar 4-0 waarna het de beurt was aan FC Emmen. Zij scoorden tweemaal en kwamen terug tot 4-2. Door een mooie goal van Noah werd de ruststand echter bepaald op 5-2 en leidde de thuisploeg comfortabel. Na de rust was FC Emmen vanaf het begin de betere ploeg en kwam al snel op 5-3. Die goal werd al snel gevolgd door de 5-4 en FC Meppel was eventjes de weg kwijt. Dat leverde de gelijkmaker op (5-5) met nog tien minuten te spelen. In die laatste minuten gebeurde er van alles binnen en buiten de lijnen. FC Emmen kwam voor het eerst op voorsprong (5-6), maar FC Meppel toonde veerkracht en kwam via Daan weer op gelijke hoogte 5 minuten voor tijd. Beide ploegen kregen nog 1 grote kans op de winst. Gescoord werd er niet meer en dat was mooi want beide ploegen verdienden iets aan dit duel over te houden! Een heerlijke wedstrijd voor de ontwikkeling van twee voetballende ploegen!