Vv Pelikaan S – FC Meppel

Afgelopen zaterdag moest FC Meppel aantreden tegen vv Pelikaan S. De absolute titelkandidaat in deze klasse van de Groningse vastgoedmagnaat Wim Bulten was in Oostwold de tegenstander. Vooraf had het trainersduo het team goed bestudeerd en tactisch voorbereid op de tegenstander.

De eerste 20 minuten ging dit ook prima en de ploeg uit Oostwold werd nauwelijks gevaarlijk voor het doel van doelman Stijn Koch. Een onnodige en ongelukkige overtreding op de rand van het strafschopgebied leidde tot een penalty en de 1-0 door Danny Holband. Vervolgens werden de afspraken vooraf minder goed nagekomen en dat moet je bij een sterke spelers als Max de Boom (ex PEC Zwolle) niet doen. Na een mooie individuele actie vanaf de rechterkant schoot hij fraai de 2-0 achter Koch binnen. Niet veel later stond het door met name sterke individuele acties 4-0 en keken de groen-witten bij rust al tegen een kansloze achterstand aan. Na de rust kwamen Mansveld en Van der Veen in de ploeg. De ploeg uit Meppel bood veel beter partij en creëerde ook enkele kansen. Het gebrek aan stootkracht en scorend vermogen voorin werd weer duidelijk en het doel werd niet gevonden. Pelikaan S drong in de tweede helft ook minder aan en via een uitval werd uiteindelijk de eindstand op 5-0 gebracht. Het moge duidelijk zijn, dat onze groen-witten even in een kleine dip zitten, met twee duidelijke nederlagen achter elkaar. De ploeg heeft de komende week om de knop om te zetten en klaar te zijn voor twee belangrijke thuiswedstrijden. Eerst ontvangt het zaterdag om 14.30 De Weide en een week later komt Zuidhorn op bezoek. Het zou mooi zijn als ze hierbij gesteund worden door een grote supportersschare.