Van de bestuurstafel april 2024

dinsdag 16 april 2024

Met de lente naderen we het einde van het seizoen 2023/2024 alweer. Veel teams zijn nog in een spannende kampioensstrijd verwikkeld of voetballen op karakter het seizoen uit. We hebben nog een aantal evenementen in aantocht en gaan er als vereniging nog een paar mooie weken van maken.

Vrouwen 1 kampioen

Wat een mooie prestatie van ons vrouwelijke vlaggenschip! Al relatief vroeg in het seizoen werd in Hoogeveen het kampioenschap binnengehaald. Na een stabiel groei in de voetbalontwikkeling kan een stap hoger worden gezet en is de tweede klasse een feit. Met de doorstroom van veel speelsters uit de meidenteams in het samenwerkingsverband met Alcides is er met aanvallend voetbal een prachtige prestatie neergezet. Vanuit het bestuur willen wij de betrokken van harte feliciteren!

 

Stoppen bestuurslid Technische zaken Per Kampman

Zoals iedereen heeft kunnen lezen heeft ons bestuurslid Technische Zaken Per Kampman helaas zijn functie begrijpelijk moeten neerleggen. Als bestuur hebben wij veel waardering waarop Per de afgelopen jaren de organisatie rondom het technisch kader heeft neergezet. Met zijn inzet, enthousiasme en nuchterheid heeft hij de vereniging weer een stap vooruit geholpen. Ook heeft hij tal van andere zaken opgepakt om maar te helpen waar kon. De zoektocht naar een vervanger is nog in volle gang, we hopen hier snel meer duidelijkheid over te geven.

 

Nieuw hoofdsponsor: Brandsfit

Met het vertrek van JUMBO als hoofdsponsor is het gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden in Brandsfit. We zijn erg blij dat we met deze partner, die we al jaren kennen, nu een volgende stap kunnen zetten. Dit gaat niet vanzelf, op de achtergrond heeft een groepje vrijwilligers vanuit de kledingcommissie hard aan dit resultaat gewerkt: veel dank daarvoor! Binnenkort zal het officiële tekenmoment en de verwelkoming plaatsvinden, waarover later meer.

 

Nieuwe kleding seizoen 2024/2025

Naast onze hoofdsponsor is Brandsfit ook onze kledingleverancier voor de komende 4 jaar geworden. Hiermee zal iedereen volgend seizoen weer in het nieuw gestoken worden qua presentatiepak en voetbalshirtjes. Hiervoor is de werving en verlenging van sponsoren weer in volle gang en met een speciale actie proberen wij de teams hierbij te betrekken.

 

Jumbofamiliedag: 22 juni

Als hoofsponsor heeft JUMBO ons 7 jaar ondersteund, iets wat we niet zomaar voorbij willen laten gaan. In overleg is daarom besloten om op 22 juni de JUMBO familiedag te organiseren waarbij we het seizoen feestelijk afsluiten en dus ook het hoofdsponsorschap. Meer informatie en communicatie volgt binnenkort.

 

Sociale veiligheid

Met de actie ‘geen telefoons in de kleedkamer’ hopen we het gebruik van telefoons in de kleedkamer te ontmoedigen. Uiteindelijk is het toch veel leuker om met elkaar te praten en hoeft niemand angstig te zijn dat er stiekem wordt gefilmd. Doel van deze actie is dat het gesprek kan worden gevoerd en als positief effect op het veiligheids(gevoel). Met het waardevolle spullen tasje onderstrepen we de actie en hopen dat deze veel wordt gebruikt. In de kantine staan ook kluisjes waar deze tasjes in kunnen worden opgeborgen, gebruik deze gerust.

 

Tribunestoeltjes

De tribune is een echte blikvanger voor ons als vereniging en geeft een mooie uitstraal op onze accommodatie. De laatste tijd blijkt steeds meer dat de stoeltjes aan vervanging toe zijn. Aan deze vervanging is een leuke actie gekoppeld waarbij u een stoeltje kunt ‘kopen’. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen en de actie blijft nog even doorlopen, omdat nog niet alle stoeltjes zijn verkocht.

 

Modernisering clubhuis

Met het moderniseren van het clubhuis geven we weer een extra impuls aan de vereniging en het clubhuis gevoel. Het was alweer een tijdje gelden dat er op deze manier is geïnvesteerd en de eerste resultaten zijn al zichtbaar. Veel dank aan de klussenploeg die met veel plezier en enthousiasme een cruciale bijdrage levert aan de realisatie. En specifiek nog aan projectleider Henrik Bosma die dit als klus op zich neemt. Zulke tijdelijke bijdragen in projecten waarbij iemand zijn expertise inzet is zeer waardevol voor ons als verenging.

 

Vrijwilligers

Op onze website zijn alle openstaande vrijwilligersfuncties te vinden. Een vereniging waar plezier en prestatie samengaan, doen we samen! Wil je hier ook een bijdrage aanleveren, laat het dan weten door een mail te sturen aan vrijwilligers@fcmeppel.nl.

Voor vragen / opmerkingen kunt u terecht bij één van de bestuursleden, via info@fcmeppel.nl.