FC Meppel - v.v. Gorecht

FC Meppel krijgt eerste nederlaag te verwerken. FC Meppel moest zaterdag het hoofd buigen voor Gorecht uit het Groningse Haren. FC Meppel heeft zaterdag z’n eerste nederlaag van deze voetbalcompetitie geleden. De groen-witten verloren thuis met 2-4 van Gorecht, dat nog zonder puntenverlies is.

De Meppelers speelden een zeer zwakke eerste helft, waarin ze met 0-2 achter kwamen. Na de pauze kwamen de groen-witten terug tot 2-2, maar een rode kaart voor Remco van Keulen brak de thuisploeg op en leidde uiteindelijk de 2-4 nederlaag in.

Fraai afstandsschot

FC Meppel begon de eerste tien minuten nog redelijk, maar speelde vervolgens een zeer zwak eerste bedrijf. Het kwam in de 23ste minuut op achterstand door een fraai afstandsschot van Sven Hazewinkel: 0-1. Gorecht uit Haren, dat over een uitgekookte ploeg beschikt, verdubbelde in de 33ste minuut de marge via Michel Koopman (0-2) en liet vervolgens na om de thuisploeg nog voor rust op een onoverbrugbare achterstand te zetten.

Weergaloos

Dit kwam de Groningers na rust in eerste instantie duur te staan, want binnen een kwartier had de thuisploeg de schade gerepareerd. Joey Mulders knikte de 1-2 binnen en in de 60ste minuut schoot Brian van der Zweerde weergaloos de 2-2 in de kruising. FC Meppel speelde toen nét met tien man omdat Remco van Keulen met rood eraf moest vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler.
In ondertal incasseerde FC Meppel vrijwel meteen de 2-3 van Michel Koopman en was het uiteindelijk Bob Poorta die het duel in de 86ste minuut helemaal besliste met de 2-4.